Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Samsat´ta Konteyner Kent Kuruluyor

2 Mart´ta Samsat ilçesinde meydana gelen 5.5 şiddetindeki deprem sonrası 40 gündür evlerinin önünde kurulan çadırlarda kalan depremzedelerin daha iyi yaşam koşullarına sahip olması için Samsat ilçe merkezindeki 4 mahalleye konteynerler kuruluyor.

GÜNDEM 14.04.2017 08:56:11 0
Samsat´ta Konteyner Kent Kuruluyor

2 Mart´ta Samsat ilçesinde meydana gelen 5.5 şiddetindeki deprem sonrası ilçe merkezi ve köylerinde depremzedelerin mağduriyetinin seri bir şekilde giderilmesi amacıyla AFAD tarafından çadırlar kurulmuştu. 40 gündür evlerinin önünde kurulan çadırlarda kalan depremzedelerin daha iyi yaşam koşullarına sahip olması için Samsat ilçe merkezindeki 4 mahalleye konteynerler kuruluyor. 

Vali Abdullah Erin, Samsat ilçesine giderek, konteyner kentin kurulacağı alanda iş makinalarıyla başlatılan arazi ve alt yapı düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyerek, yürütülen çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.   

Çadırların kurulduğu Samsat İlçe merkezi ve köylerinde AFAD tarafından konteyner kentin kurulması ile birlikte depremzedelerin kaldığı çadırlar sökülerek, 4 mahalleye konteynırlar konulup, depremzede vatandaşların günlük hayatları daha da kolaylaştırılmış olacak. 

Arazi düzenleme, kanalizasyon, su ve elektrik gibi alt yapı çalışmalarına başlanan Samsat İlçesinde hız verilen çalışmaların tamamlanmasıyla Konteyner Kent kullanıma hazır hale getirilecek.


Anahtar Kelimeler: Samsat Konteyner Kent Kuruluyor
Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER