Samsat´ta Ön Hasar Tespit Çalışmaları Tamamlandı

Vali Nurullah Naci Kalkancı, Samsat ilçesinde meydana gelen 5.1 şiddetindeki deprem sonrası Samsat´ta esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinledi.

GÜNDEM 26.04.2018 22:37:57 0
Samsat´ta Ön Hasar Tespit Çalışmaları Tamamlandı
 
Sabahın erken saatlerinde Samsat ilçesine giden Vali Kalkancı, AFAD tarafından Kaymakamlık bahçesinde oluşturulan Mobil Koordinasyon Merkezinde kamu kurum ve kuruluşlarınca yürütülen çalışmalar ve hasar tespit raporları ile ilgili bilgi aldı.
 
Daha sonra ilçe merkezindeki esnaflarla bir araya gelerek sohbet eden Vali Kalkancı, esnafın sorun ve taleplerini dinleyerek, esnafın ve vatandaşın mağdur olmaması ve ilçede ticari hayatın durmaması için Kilis´ten getirilen çadırlarla Çadır Çarşı kuracaklarını kaydetti.
 
Esnaf ziyareti sonrası Vali Kalkancı ve beraberindeki heyet, esnaf için ilçe merkezinde çadırlardan yapılacak olan ?Çadır Çarşı´da yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. 
 
Samsat´taki 24 esnafın dükkânının girilemez halde olduğunu dile getiren Vali Kalkancı, "Bu yüzden bu dükkânların yenilenmesi gerekiyor. Bizler de vatandaşın mağdur olmaması ve ilçede ticari hayatın durmaması için Kilis´ten AFAD´a ait büyük çadırlar getirdik. Burada bir Çadır Çarşısı oluşturuyoruz. Bu çadırları ihtiyacı olan esnaflarımıza dağıtacağız. Bu çadırlar 102 metrekare. Burada vatandaşlarımızın ticaretlerinin devam etmesini sağlayacağız. Bunun çalışmalarını sürdürüyoruz. Akşama kadar bu işi tamamlamış olacağız." diye konuştu. 
 
Deprem sonrası başlatılan hasar tespit çalışmalarına da değinen Vali Nurullah Naci Kalkancı, ?Ön hasar tespit çalışmalarının tamamlanmış ve önümüzdeki günlerde kesin hasar tespit çalışmalarına başlanacaktır. 267 evde hasar tespit çalışmaları yapıldı.  Hasar tespit çalışmalarında köylerde 87´si ağır, 15 de orta hasarlı ev tespit ettik. 16 köyümüz var. İlçe merkezinde ise 145´i ağır, 20 de orta hasarlı ev var. Bunlarla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dün yaşadığımız depremin genel hayatı etkilemesiyle ilgili gerekli yazışmaları yaptık. Bu anlamda vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek adına çalışmalarımız seri bir şekilde sürüyor. Yani aşağı yukarı hasar tespit çalışmalarımız tamamlanmış durumda. Bunlar ön hasar tespiti. Birkaç gün içerisinde kesin hasar tespiti yapacağız. Geçen yıldan daha hızlı davranmak istiyoruz. Gecikmeler ile vatandaşımızın mağduriyetini sebep olmak istemiyoruz. Mevzuata takılmadan daha hızlı davranacağız. İlk etapta çadırları alıyoruz, bir hafta on gün içerisinde konteynerlere alacağız. Ondan sonra da hızlı bir şekilde Başbakan Yardımcımız Recep Akdağ´ın talimatıyla daha önce 403 konutun ihalesini yapmıştık. Bunu da ona ilave ederek yeni hasarlı yerleri de hızlı bir şekilde bitirmeyi düşünüyoruz?dedi.

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor