?Sanki Enes Kapıdan Girdi?

Zeytin Dalı Harekâtında vurulduğu esnada son olarak Afrin Gazisi Muzaffer Doğan´ın kollarında evlatlarının şehit düştüğünü öğrenen Sarıaslan ailesi, Suvarlı´da Muzaffer Doğan ile karşı karşıya gelince, duygusal anlar yaşandı.

GÜNDEM 27.02.2018 10:40:19 0
?Sanki Enes Kapıdan Girdi?

Sanki Enes kapıdan içeri girdi

Zeytin Dalı hareketinde görev alan ve geçtiğimi günlerde teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Enes Sarıaslan´ın baba ocağını ziyaret eden Afrin Gazisi Adıyamanlı Muzaffer Doğan, şehidin anne ve babasının ellerini öpüp, Enes´in kanını yerde bırakmayacaklarını söyledi.

Suvarlı Beldesindeki taziye evinde taziye ziyaretleri devam ederken, taziye evinin kapısından içeri giren Afrin gazisi Muzaffer Doğan´ı kapıda karşılayan şehit babası İmam Sarıaslan, Doğan´a  sımsıkı sarılarak, "Aslan parçası, Allah seni bizlere bağışladı, sende Enes´imin kokusu var. Rabbim sizleri korusun, Allah güvenlik güçlerimizin tırnağına taş değirmesin" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

Uzun süre Afrin gazisinin boynuna sarılı kalan baba İmam Aslan ve şehidin yakınları, sanki Enes gelmiş gibi sevindiklerini ifade ettiler. Bir müddet şehit babasıyla sohbet eden Muzaffer Doğan, daha sonra şehidin annesini ziyaret etti.

Üzüntü ve sevinci

Bir arada yaşadık

Adıyamanlı bir hemşerisinin kollarında şehit olduğu öğrendiklerinde heyecandan o gece yatamadığını belirten baba İmam Sarıaslan, ?Şu anda karşımda Muzaffer´i görünce üzüntüm sevince dönüştü. Oğlum vatan, bayrak uğruna operasyonda mücadele ederken, hainler tarafından yapılan saldırıda yaralanmış, bu aslan parçası hemşerimiz, Muzaffer kardeşimiz evladımı kucaklayarak mevziiye taşımış ve son nefesini onun kollarında vermiş ve şehit olmuştur. Ben ve eşim evladımızın son nefesini kollarında verdiği Muzaffer kardeşimize doya doya sarıldık. Onun kokusunu aldık" dedi.

Teröre inat dimdik ayaktayız

"Allah, millet ve devletimizden razı olsun. Allah, polis ve askerimize zeval vermesin." diyen Sarıaslan, şöyle konuştu; ?Benim oğlum namus ve şerefi için gitti. Askerliği çok severdi. Nöbet tutmayı çok seviyordu. ´Baba sıkıntı yok´ diyordu. Biz de devlet ve milletimizi seviyoruz. Sevmeye de devam edeceğiz. İnşallah terör bitecek. İnşallah bulundukları yerler başlarına yıkılacak. Teröre inat dimdik ayaktayız. Milletimizin başı sağ olsun, Ordumuzun başı sağ olsun. Rabbim Ordumuzu muzaffer eylesin. Allah şehitlerimizin ailelerine sabır versin. Hepimiz vatanın  bekçisiyiz"

Bana Enes´imi anlat

Baba İmam Sarıaslan ile birlikte bayanların oturduğu taziye yerine geçen Afrin Gazisi Muzaffer Doğan´ı karşısında gören Şehit annesi Hatice Sarıaslan da gözyaşlarına hakim olamadı.

Afrin gazisinin boynuna sarılarak, "Gel kuzum, sende Enes´imin kokusu var, bana Enes´imi anlat, şehit olurken, nasıldı, neler söyledi" diyerek gözyaşı döktü.

Şehidin ailesi ve yakınları tarafından yoğun ilgile karşılaşan Afrin Gazisi Muzaffer Doğan´ın çatışma esnasında olayın gerçekleşme anını anlattığında bütün yakınları gözyaşına boğuldu. 

Tehlike burnumuzun

Dibine kadar gelmiş

Gazi Muzaffer Doğan ise "Bizler operasyona başladığımızda şerefsizlerin sınırımızın 2 km kadar yakınlara kadar geldiklerini tespit ettik. Şayet bu operasyon başlamasaydı, ülkemiz için çok daha büyük tehlikeler oluşurdu. Ancak unuttukları bir şey vardı ki Türkiye için söz konusu vatan olduğunda, söz konusu bayrak olduğunda ordumuzun neler yapabileceğini kestiremediler ve başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatıyla operasyonlara başladık ve bölge karış karış teröristlerden temizlenmeye başladı. Bu uğurda şehitlerimiz var, benim gibi yaralanıp gazi olan kardeşlerimiz var. Ama bizde bu iman gücü ve vatan sevgisi olduğu süre boyunca mücadelemiz sürecektir. Allah´tan tek isteğim, bir an evvel iyileşip arkadaşlarımın yanına dönmektir? diye konuştu. 

Taziye evindeki ziyaretin ardından Belde Mezarlığına giden Şehidin ailesi, yakınları ve son nefesini kollarında verdiği kader arkadaşı Afrin gazisi Muzaffer Doğan, Şehit Enes Sarıaslan´ın mezarı başında dualar okuyup, gözyaşı döktü.

İyileşir iyileşmez görev yerine döneceğini belirten Doğan, "Enes kardeşim, gözün arkada kalmasın, senin ve diğer şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak" dedi.


Anahtar Kelimeler: Sanki Enes Kapıdan Girdi

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor