Sanko Enerji 4 RES’in açılışını yaptı

Sanko Enerji, Akyel-1, Akyel-2, Gazi-9 ve Güney-1 RES olmak üzere toplam kurulu gücü 200 MW’ı aşan 4 yeni rüzgâr enerji santrali açılış töreni gerçekleştirdi. Kaynak: Sanko Enerji 4 RES’in açılışını yaptı

GÜNDEM 20.05.2022 14:05:00 0
Sanko Enerji 4 RES’in açılışını yaptı

Tamamı yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı 1.000 MW’lık kurulu gücüyle yüzde yüz yeşil enerji üretimi yapan Sanko Enerji Grubu, son dönemde devreye aldığı dört ayrı rüzgâr enerji santralinin açılışını Bursa’da inşa edilen Güney-1 Rüzgâr Enerji Santralinde gerçekleştirdi. Pandemi sürecinde devreye alınan diğer rüzgâr santralleri Akyel-1, Akyel-2 ve Gazi-9 RES’i de temsilen Güney-1 RES’te gerçekleştirilen törende, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Sanko Holding Onursal Başkanları Abdulkadir Konukoğlu ve Zeki Konukoğlu, Sanko Holding ve Sanko Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Konukoğlu, Sanko Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Adil Tekin ve Sanko Enerji CEO’su Hakan Yıldırım birer konuşma yaptı. 

Bugüne kadar yapılan enerji projelerinde emekleri geçen tüm yol arkadaşlarına teşekkür eden Sanko Holding Onursal Başkanı Zeki Konukoğlu da “Enerjide 2005’te başlayan serüven bizi buraya kadar getirdi. El birliğiyle, yılmadan, usanmadan çalışarak 1.000 MW hedefimizi aştık. Bu yıl portföyümüze 55 MW GES projesi ekleyerek, ayrıca Sanko tesislerinde, çimento fabrikalarında yapacağımız güneş enerjisi projeleri sayesinde inşallah 1.045 MW’a ulaşmış olacağız ve üretimimiz de 3 milyar kWh’ı geçmiş olacak. Bu yolda emeği geçen her bir arkadaşımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi. 

Yine törende söz alan Sanko Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adil Tekin “Türkiye son beş altı yıldır hem finansman alanında hem politik anlamda ciddi sorunlarla uğraşıyor. 2019’da bu yatırım kararlarını alırken gerçekten çok zorlandık ama büyük emeklerle bu santrallerimizi YEKDEM süresi içerisinde tamamladık. Bu bizler için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı” dedi. 

Güney-1, Akyel-1, Akyel-2 ve Gazi-9 RES’le birlikte toplam altı rüzgâr enerji santrali işleten Sanko Enerji Grubunun rüzgâr kurulu gücü 300 MW’ı aşmış oldu. Bu dört yeni santral 248 bin haneyi aydınlatacak ve yılda 358 bin tondan fazla karbon salımının önüne geçecek.  

Rüzgâr dışında altı hidroelektrik ve üç jeotermal santraliyle bu alanlarda da üretim yapan ve dengeli bir portföye sahip olan Grup, hibrit santraller aracılığıyla güneş enerjisini de portföyüne katmayı planlıyor. 


Anahtar Kelimeler: Sanko Enerji açılışını yaptı

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor