Şehidimizin son sözü ?VATAN? oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye´nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekâtında yaralanan Adıyamanlı Uzman Çavuş Muzaffer Doğan, memleketi Adıyaman´a getirildi. Baba evinde açıklamalarda bulunan Gazi Doğan, Besnili Uzman Çavuş Enes Sarıas

GÜNDEM 21.02.2018 15:08:55 0
Şehidimizin son sözü ?VATAN? oldu

?Kucağımda Şehit Düştü?

İstirahat için Çemberlitaş köyündeki ailesinin yanına getirilen Doğan, burada gazetecilere açıklamada bulundu. Vatan ve bayrak için her türlü göreve gözünü kırpmadan gideceğini söyleyen Uzman Çavuş Muzaffer Doğan, ?Görev yaptığım yerden Afrin´e görevlendirildiğim için çok sevindim. Ben daha önce El-bab ve Fırat kalkanı operasyonlarında da görev aldım. Şu anda Afrin´de vatanımız için, bayrağımız için mücadele eden asker kardeşlerimizin Allah yar ve yardımcıları olsun? dedi. 

Son sözü vatan oldu

Zeytin Dalı Harekatı´nda yaralanan ve hastanedeki tedavisinin ardından getirildiği memleketi Adıyaman´ın Çemberlitaş köyünde ziyaretçileri kabul eden Uzman Çavuş Muzaffer Doğan, Adıyamanlı şehit Enes Sarıaslan´ın hikâyesini ve o gün yaşadığı acı tesadüfü anlattı.

764 numaralı tepede birkaç metre aralıklarla timler halinde ilerledikleri sırada önlerindeki timin saldırıya uğradığını söyleyen gazi Doğan şunları anlattı: "Biz de hemen mevzi alıp karşılık vermeye başladık. Bu sırada hemen önümde yatan yaralı uzman çavuşu kucaklayarak kendi bulunduğum mevziye aldım. Yarası çok ağırdı. Kucağımda şehadete ulaştı.

O an sanki yüzüne nur inmiş gülüyor gibiydi. Sanki cennette peygamber efendimize komşu olduğu yeri görmüş gibi bir yüz ifadesi vardı. Bir şeyler söylemeye çalıştı ama tek anladığım sözü ´Vatan´ oldu. Üzerindeki kimliği çıkarttığımızda onun Adıyaman´ın Besni ilçesine bağlı Sulvarlı mahallesinden hemşerim Enes Sarıaslan olduğunu öğrendim.

Tek isteğim, en kısa zamanda iyileşip silah arkadaşlarımın yanına dönmek. Dönmeden önce de Enes kardeşimin Sulvarlı´daki mezarını ziyaret edip silah arkadaşlarının selamını ileteceğim? dedi

Her türlü şerefsizliği deniyorlar

Terör örgütünün her türlü şerefsizliği denediğine dikkat çeken Doğan, şöyle devam etti; ?Teröristlerden temizlediğimiz yerleşim birimlerinin ve oradaki sivil halkın güvenliği için her türlü tedbiri alıyoruz. Evvelki gün yine teröristlerden temizlenen köye girdik, köyde bir sessizlik hakimdi, tertemiz gözüküyordu ama şerefsizler haince çukurlara, evlerin altına kazılmış kanallara yerleşmiş, pusu kurmuşlar, bizde köye mühimmat götürdük.

Mühimmatı boşaltırken, pusuda yatan şerefsizler köye giren zırhlı aracı görür görmez bir anda farklı yerlerden roketatarlarla saldırıda bulundular. Çok yakınıma düşen roketin etkisiyle baygınlık geçirmişim. Benle birlikte olan arkadaşım beni sürükleyerek güvenli bir yere almış. Sonrasını hatırlamıyorum. Gözlerimi açtığımda hastanedeydim.  Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Allah başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan´ı başımızdan eksik etmesin?

Afrin ve Münbiç

Onların sonu olacak

Afrin ve Münbiç´in teröristlerin sonu olacağını vurgulayan Doğan, "Hainler şu anda köşeye sıkışmış durumdalar.  En yakın zamanda Afrin temizlenecek. Nasıl ki Cerablus´ta, Elbab´ta onları mezara gömüp köklerini kazıdıksa, Afrin, Münbiç  onların sonu olacak. Er veya geç temizlenecek. Temizlediğimiz bölgelere gittiğimizde gördüklerimiz karşısında şaşkınlığa düşüyoruz.

Çok büyük ve uzun tüneller var, çok büyük mevziler var. Çok çeşitli ABD ve Rus yapımı silahlar var. Her türlü taktiği deniyorlar, bilerek köyleri boşaltıyorlar, arazi sızmalara müsait sızıyorlar, her türlü çirkefliği yapıyorlar. Mevzimize yakın bir yere şemsiye ile yaklaşan birini gördük, sivil olur düşüncesiyle ateş edemedik ama o şerefsiz bize çok yakın bir mesafeye geldiğinde el bombası fırlattı, çok şükür bir zayiat vermedik ve teröristi etkisiz hale getirdik? dedi. 

Tek isteğim Arkadaşlarımın

arasına geri dönmek

Tek isteğinin Afrin´e geri dönmek olduğunu belirten Doğan, şunları kaydetti; ?Afrin´de hiçbir şekilde sıkılmadım, bir an bile tereddüt etmedim. Üstlenmiş olduğum görevimle gurur duyuyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir ferdi olmanın onurunu yaşıyorum.  Allah´tan tek dileğim; tez zamanda sağlığıma kavuşup, tekrar arkadaşlarımın arasına dönmeye, kaldığım yerden vatanımızı, bayrağımızı savunmaya devam etmektir?

Bir Muzaffer gider, 5 tane

Daha muzaffer cepheye gider

Baba Nöyfel Doğan ise ?Her zaman söyleyeceğim, Muzaffer´im gitse bilene 5 tane daha Muzaffer´im var, onları da vatanım için, Cumhurbaşkanım için, onları da kurban edeceğim, hiç sıkıntımız yok yani. Vatanımız için ne gerekiyorsa onu yapacağız, vatanımız için, milletimiz için canımız fedadır, bundan hiçbir kimsenin kuşkusu olmasın, o hainleri bitireceğiz başka yolu yok. Yılma yok, bunlar bitecek, bu vatan hainleri o lanetlediğimiz terör örgütü bitecek, inşallah başkomutanımız orada durduğu sürece sırtımız yere gelmeyecektir. Tüm İslam alemi için bunları söylüyoruz. İslam alemi hepsi birdir, bu lanetleri bitireceğiz, başka bir şey demiyorum. Oranın huzura kavuşması için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız? dedi.

Fırat Kalkanı

harekatına da katıldı

Mine, Zübeyde, Sakine, Zeliha, Engin, Şahin, Ömer, Mehmet Emin, Muzaffer 4´üncü 2 yıldır Uzman Çavuş olan 24 yaşındaki Muzaffer Doğan Tunceli´de görev yaptığı esnada görevlendirme ile Zeytin Dalı operasyonuna katıldı. Nöyfel ve Hayriye Doğan çiftinin 4´ü kız, 5 erkek kardeşten en büyüğü ve bekar olan Doğan, Suriye´nin Afrin kentinde roketlerin yakınına düşmesi sonucu kulakları ve belinden yaralandı. Doğan, evvelki gün Kilis Devlet Hastanesi´nde tedaviye alındı. 

Doğan´ın ailesi evlatlarını sedyesini Türk Bayrakları ile süsleyerek, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine özel araçlarıyla getirdi. Buradaki tedavisinin ardından evine taburcu oldu. Uzman Çavuş Doğan´ın geçtiğimiz dönemde Fırat Kalkanı harekatına da katıldığı öğrenildi.


Anahtar Kelimeler: Şehidimizin sözü VATAN oldu

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor