Şehir Tiyatrosu Ankara’daki BESNİLİLERİ MEST ETTİ

GÜNDEM 15.06.2012 09:10:10 0
Şehir Tiyatrosu Ankara’daki  BESNİLİLERİ MEST ETTİ

 

“Gözümde Tüter O Eski Günler” adlı tiyatro oyununun Türkiye turnesinin Ankara ayağında oyuncular Ankara’da yaşayan Besnili hemşerilerimize doyumsuz bir gece yaşattılar.

Ankara Besnililer Derneği Başkanı Av. İbrahim Bircan ve tüm dernek üyeleri herhangi bir aksaklık olmaması için aylar öncesinden bu turnenin hazırlıklarını yaptılar.

28 Mayısta Ankara’ya gelen oyuncuları bizzat Dernek Başkanı ve Dernek üyeleri karşılayarak, Besni gelenek ve göreneklerine göre ağırladılar. 29 Mayıs’ta Kocatepe Kültür Merkezinde saat 19:00’da önce Geçmişten Günümüze Besni’yi anlatan bir fotoğraf sergisi yapıldı. 

Saat 20:30’da tiyatro oyunu başladı, oyun süresinde tüm konuklar kimi zaman hüzünlenerek o eski Besni günlerine gittiler, her oyun karesinde kendilerinde bir parça bulan hemşerilerimiz kimi zaman ise göz yaşlarına hakim olamadılar.

Sergilenen oyuna Ankara’da yaşayan hemşerilerimizden çok büyük katılım oldu. En sürpriz misafirimiz  ise Eski Adıyaman Valisi Halil Işık oyunu izlemeye geldi ve yaptığımız ayak üstü sohbette “Tüm  Adıyaman halkının gönlümde özel bir yeri vardır, Besni’den böyle bir etkinlik ile ilgili davet alınca hiç tereddüt etmeden kabul ettim, çünkü Besnililer benim için çok özeldir” dedi. Ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisinde Adıyaman ilini temsil eden tüm Milletvekillerimiz, Ahmet Aydın, Mehmet Metiner, Mehmet Erdoğan, Murtaza Muhammed Yetiş, Salih Fırat ve Gaziantep Milletvekili Besnili Hemşerimiz Mehmet Erdoğan, ayrıca eski Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy ve CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın oyunu seyretmeye geldiler.

Oyun sürecinde o amatör ruhlu oyuncular sahnede rollerinin gereğini tam anlamıyla verdiler, Hiçbir tiyatro eğitimi almamalarına rağmen profesyonel oyunculara şapka çıkarttıracak kalitede oyun çıkardılar.

Oyun sonunda Ankara’da yaşayan Besnili Hemşerilerimizden tam notlarını karşılığı olarak uzun süre ayakta alkışlandılar ve tüm hemşerilerimiz başta oyunun Genel Sanat Yönetmeni Hasan Emre ve tüm oyuncuları tek tek tebrik ettiler.

Doyumsuz Seyir için;

Teşekkürler, Erdemoğlu ailesi, 

Teşekkürler Besni Belediyesi, 

Teşekkürler Hasan Emre, 

Teşekkürler Tüm Besni Belediyesi Şehir Tiyatrosu Ekibi


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor