Şehit Bekir Oruçtutan Ortaokulu´nda "İngilizce Dil Festivali" etkinliği

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında Proje okulu olarak İngilizce ağırlıklı sınıfları oluşturan Şehit Bekir Oruçtutan okulu bu yılda bu yönde eğitime devam ederek öğrencilerin hazırlamış olduğu etkinlikler ile ?İngilizce Dil Festivali? etkinliğini gerçekleşti

EĞİTİM 1.05.2019 14:12:30 0
Şehit Bekir Oruçtutan Ortaokulu´nda

Şehit Bekir Oruçtutan İlk-Ortaokulu Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Kasap ve Halil Karakuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mahmut Akdoğan ve Bayram Canlı, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Okul Müdürü Mükremin Özer; ?Eğitim sistemimizde dil eğitiminin genel amacı farklı kültürleri tanımak ve ayırt etmek, farklı olana hoşgörü ve saygı göstermek, kendi kültürel değerlerini yabancılara aktarmak, yazılı ve sözlü ürünlerle farklı dünya kültürlerini tanımaktır. Bu becerilere sahip bireyler dünyada olup bitenleri anlayabilecek ve bu bilgileri kendi milli değerleriyle birleştirerek bir vizyona sahip olacaktır. Neden küçük yaşta dil eğitimi dersek, çocukların öğrenme hızı yetişkinlere göre daha fazladır. Bundan dolayı zorlanmadan daha hızlı bir şekilde öğrenebilirler. Ses telleri ergenlikte tam olarak şekillenir. Bu dönemden önce öğrenilen dile hakimiyet ve telaffuz yeteneği daha güzeldir.

2017-2018 eğitim-öğretim yılında proje okul olmayı kabul ederek başladık bu sürece. Geçen yıl 6 şubede 180 öğrenciye haftada 15 saat İngilizce eğitim verildi. Müfredat, bakanlıktan gelen genel çerçeve kapsamında İngilizce öğretmenleri tarafından 4 dil becerisini yani Dinleme, Okuma, Yazma ve Konuşma becerilerini geliştirecek şekilde oluşturuldu. Bu yıl süreç, proje kapsamından çıkıp İngilizce ağırlıklı eğitim görülen sınıflara getirildi. Sene başında 5. sınıflarda yabancı dil eğitimi isteyen öğrencilerden 3 şube oluşturuldu. Bu şubelerde 90 öğrenci, haftada 9 saat İngilizce eğitimi alıyor. Bu öğrenciler şu anda dil farkındalığı olan, temel dil becerilerini günden güne geliştiren öğrencilerimizdir. Bu çalışmanın sonuçlarını da ilçemizde yapılan ?İngilizce Kitap Okuma Yarışması´nda gördük. İlçede düzenlenen yarışmada dereceye giren ilk 10 öğrencinin tamamı da okulumuzun öğrencilerinden oluşmuştur.

Dil festivali ile öğrencilerimizin İngilizceye karşı ilgi ve yeteneklerini artırmayı, yabancı dil bilincini geliştirmeyi, çocuklarımızın sosyal yönünü ve medeni cesaretini zenginleştirmeyi amaçlamıştık ve bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum.

Festivalimizin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize ve festivalimize katılan siz değerli konuklarımıza teşekkür ediyorum? dedi
İngilizce kitap okuma yarışması ve diğer yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllerini almasının ardından etkinlik sergisinin gezilmesi ile program sona erdi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor