Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Şehit Enes Sarıaslan´ın ailesi için yapılan evin çalışmaları devam ediyor

2018 yılında başlatılan Zeytin Dalı Harekatında şehit olan Uzman Çavuş Enes Sarıaslan´ın Suvarlı´daki ailesi için geçtiğimiz Mayıs ayında yapımına başlanan evin çalışmaları devam ediyor.

GÜNDEM 15.06.2020 10:11:21 0
Şehit Enes Sarıaslan´ın ailesi için yapılan evin çalışmaları devam ediyor

2018 yılında şehit olan Besnili Uzman Çavuş Enes Sarıaslan´ın Suvarlı´daki ailesi için Besni Kaymakamlığının destekleriyle yapımına başlanan evin çalışmaları sürüyor.

Eski evlerinin yıkım ve tesviye çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeni evin yapımı için gerekli malzemelerin temini yapıldı.

Konuyla ilgili Besni Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; ?Adıyaman İli Besni İlçesi Suvarlı Beldesinde bulunan Şehit Enes Sarıaslan´ın doğup büyüdüğü ev için, Şehit Babası İmam Sarıaslan tarafından gösterilen yer için 27. 05. 2019 tarihinde parsel üzerinde bulunan kargir( Taş ) yapı yıkılarak hafriyat çalışması ve tesviye çalışmaları yapılmıştır.

Zemin tesviyesi sonrası sipariş edilen 6,2 Ton demirin şantiye sahasına indirilmesine müteakip temel döşeme işlemlerine başlanılmış olup 20.06.2019 tarihinde temel betonu dökülmüştür. Beton prizini alması için yaklaşık 4 gün beklendikten sonra kalıp sökülmüş ve temel içi dolgu malzemesi serilmiş olup temel üstü tesviye betonu dökülmüştür. 10.07.2019 tarihinde duvar malzemesi gelerek duvar imalatına başlanılmış ve duvar imalatı sonrası tabliye kalıbı imalatı devam etmiştir. Kalıp imalatı sonrası 23.07.2019 Tarihinde beton döküldü ve 7 gün beton dinlendirildi. 7 gün sonra kalıp sökülmesinden sonra elektrik ve su tesisatı işlerinin yapılmasına başlanıldı ardından pencere kör kasa ve mermer imalatı yapıldı. İnşaatın kalan kısımları kış ayına denk geldiği için çalışmalara 07.10.2019 tarihinde ara verildi. Bu arada, kış ayına denk gelmesi ve kış ayının ardından koronavirüsten dolayı ara verilmiş olup tekrardan 01.06.2020 tarihinde başlanılmıştır. Atanan yeni kaymakamız tarafından şehit evi için 2.bir destek hazırlanarak Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünden 25.000.TL bedel istenmiştir. Bu süre içerisinde  müteahhitle anlaşılarak evin kalan kısımlarına anahtar teslim bitirmesi için  anlaşılmış olup İnşaat hızlı bir şekilde devam edip tahmini 10.07.2020 tarihinde bitirilmesi düşünülmektedir. Şehit yakınımızın evi için yapılan harcamaların tamamı valiliğimiz Besni Kaymakamlığının yerel imkanlar destekleri ile yapılmaktadır?


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER