ŞEHİT MEHMET DEMİR GÖZYAŞLARIYLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

.

GÜNDEM 28.11.2022 18:39:00 1
ŞEHİT MEHMET DEMİR GÖZYAŞLARIYLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe Kilit Operasyon bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucu şehit olan Besnili Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Demir, Pınarbaşı köyünde düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

OPERASYON BÖLGESİNDEN ACI HABERİ GELDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerince Irak’ın kuzeyinde sürdürülen Pençe Kilit Operasyon bölgesinde geçtiğimiz Cumartesi akşamı acı haber geldi. Bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucu Piyade Uzman Çavuş Eyüp Uğurlu ve Besni’ye bağlı Pınarbaşı köyü nüfusuna kayıtlı Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Demir şehit düştü. Şehit Demir’in acı haberi Pınarbaşı köyündeki ailesine askeri yetkililer tarafından verilirken, şehidin baba ocağına Türk Bayrakları asıldı. 
Latif ve Nergiz Demir çiftinin 1'i kız olmak üzere 4 evladından biri olan şehit Mehmet Demir'in yaklaşık 3 ay önce göreve başladığı öğrenildi. Öte yandan acı haber sonrası Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar da bir taziye mesajı yayımladı. Vali Çuhadar mesajında; “Türk Silahlı Kuvvetlerimizce terör hedeflerine yönelik düzenlenen Pençe-Kilit Harekâtında bölücü terör örgütü mensuplarının taciz ateşi sonucu şehit olan Besnili hemşerimiz Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Demir şehit olmuştur. 
Devletimizin terör belasıyla olan kararlı mücadelesi aralıksız sürecek, hiçbir şehidimizin mübarek kanı yerde kalmayacaktır.  Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesi başta olmak üzere, Türk Silahlı Kuvvetleri ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz” dedi.

GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Demir'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, protokol üyeleri tarafından karşılandıktan sonra askeri helikopterle Besni ilçesi Pınarbaşı köyüne getirildi.
Burada düzenlenen törene Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, 2'nci Ordu Kurmay Başkanı ve Malatya Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, milletvekilleri, bürokratlar, şehit askerin yakınları ile bölge halkı katıldı. Yakınları, tören alanına getirilen şehit er Mehmet Demir'in Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanıp gözyaşı döktü. Anne Nergis Demir'i askerler teselli etmeye çalışırken, kardeşleri Efe Demir (9) ile Zeynep Demir (7) ise selam durdu. Defin işlemi öncesi anne Nergis Demir; “Bu son olsun, bu son şehit olsun, bizim ciğerimiz yandı, başkalarının yanmasın. Dik duracağım, düşmanlarımı sevindirmeyeceğim” diyerek ağıt yaktı. Daha sonra İl Müftüsü Mehmet Taştan'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Mehmet Demir, gözyaşlarıyla köy mezarlığına defnedildi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor