Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

?SEN RAHAT UYU, ÇOCUKLARIN FELSEFENE SAHİP ÇIKIYOR?

Erdemoğlu Ailesi tarafından yaptırılan Gölbaşı´ndaki Taziye Evini açılışı yapıldı.

GÜNDEM 23.05.2017 12:49:13 0
?SEN RAHAT UYU, ÇOCUKLARIN FELSEFENE SAHİP ÇIKIYOR?

Erdemoğlu Ailesi tarafından yaptırılan Gölbaşı´ndaki Taziye Evini açılışı yapıldı. Törende duygusal bir konuşma yapan Adıyaman Valisi Abdullah Erin Merhum Mehmet Erdemoğlu´na seslendi: ?Sen rahat uyu. İdeallerin uğruna mücadele ettiğin bu dünyada geride bıraktığın çok muhterem çocukların ideallerini yaşatmak için ellerinden geldiği kadar harfiyen felsefene sahip çıkıyorlar. Sana ne mutlu ki böyle evlatlar yetiştirdin. Memlekete, millete faydalı, istihdam sağlayan evlatlar yetiştirdin.?

ERDEMOĞLU ailesi tarafından Gölbaşı ilçesine yaptırılan ?Mehmet Erdemoğlu Taziye Evi?nin açılışı yapıldı. Törene, şiddetli yağmura rağmen çok sayıda vatandaş katıldı. Saat 14.00´da başlaması beklenen tören yağmurun dinmesinin ardından yaklaşık 1 saatlik gecikmeyle başlayabildi. Gölbaşı Asfalt Mahallesindeki Taziye evinin açılışına Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Ali Erdemoğlu, İbrahim Erdemoğlu, Mahmut Erdemoğlu, Mustafa Erman, merhum Mehmet Erdemoğlu´nun eşi Servi Erdemoğlu ve ailenin diğer fertleri ile Adıyaman Üniversitesi rektörü M. Talha Gönüllü, Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, daire müdürleri, Sivil Toplum kuruluşu temsilcileri, Siyasi parti başkanları, Belde Belediye başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Gücümüzün yettiğince devam ediyoruz

Törende İbrahim Erdemoğlu, hayır yatırımlarına güçleri yettiği müddetçe devam edeceklerini belirterek, ?Bizler rahmetli babamızın açtığı yolda bir tek tavsiyesi ve önerisi vardı. ?Yaşadığınız müddetçe, gücünüz yettiği müddetçe bölgenize, ülkenize, milletinize ve devletinize hizmet edeceksiniz´ demişti. Biz bu yolda gücümüzün yettiği oranda çalışmalarımıza devam ediyoruz.?

Erin: Çocukların ideallerini yaşatıyor

Vali Abdullah Erin ise konuşmasında, Merhum Mehmet Erdemoğlu´nun memleketine ülkesine hayırlı evlatlar yatiştirdiğini belirterek, ?Sen rahat uyu. İdeallerin uğruna mücadele ettiğin bu dünyada geride bıraktığın çok muhterem çocukların ideallerini yaşatmak için harfiyen felsefene sahip çıkarak ellerinden geldiği kadar Adıyaman´da ve Türkiye´de yaşatma azmi ve gayreti içerisindeler. Sana ne mutlu ki böyle evlatlar yetiştirdin. Memlekete, millete faydalı, istihdam sağlayan evlat yetiştirdin.? dedi. 

?Gölbaşı Adıyaman´ın en huzurlu bölgesidir?

Merhum Mehmet Erdemoğlu´nun hayat felsefesini anlatan ilkelerinin sunucu tarafından misafirlere okunmasının ardından kürsüye gelen Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Erdemoğlu ailesinin vatandaşların gönlünde taht kurduğunu ifade ederek şunları kaydetti. ?Devletimizin ve mahalli idarelerin çabalarıyla bugün merkez nüfusunun 30 bini aşkın Adıyaman´ın en büyük ikinci ilçesinden biridir. Gölbaşı için bizim hedefimiz yerli istihdam ihtiyacına yetecek kadar sanayi ve bölgeye hitap edecek bir turizm oluşturulmasıdır. Adıyaman için nasıl huzurun başkenti deniliyorsa kozmopolitik ve sosyolojik bir yapıya sahip olmasına rağmen Gölbaşı Adıyaman´ın en huzurlu bölgesidir.  Gölbaşı, ilimiz içerisinde eğitim düzeyi en yüksek olan ilçemizdir. Eğitim öğretim her geçen gün daha da yükseklere çıkmaktadır. Hedefimiz ve beklentimiz bu grafiği Türkiye genelinde önemli yerlere getirmektir. Bu açıdan da biz yöneticiler daha çok çalışmak ve kaliteyi daha da yükseltmek zorundayız.

?Bu yatırım Gölbaşı´ndaki diğer İşadamlarımıza örnek olmalıdır?

?Bizim geniş tarım alanlarımız ve zengin iş adamlarımız maalesef yoktur. İlçemiz içerisinden geçen karayolunun ihalesi yapılmış olup yapım aşaması için desteklerinizi bekliyoruz. 9 mahallede 18 parkımız mevcut olup mahallelerde de 10 adet taziye ve kültür evi hizmet vermektedir. Bunların tamamı belediyemiz ve halk işbirliği ile yapılmıştır. 11.nci taziye ve kültür evi ise şu anda açılışımızı yapacağımız Mehmet Erdemoğlu Taziye Evidir. Mehmet Erdemoğlu Taziye Evi, bölgemizin yetiştirdiği medarı iftiharımız değerli işadamı Ali Erdemoğlu tarafından yaptırılmıştır. Kendilerine şahsım, kurumum ve ilçe halkım adına şükranlarımı minnetlerimi arz ediyorum. Değerli büyüğümüz Mehmet Erdemoğlu´na yüce Allah´tan rahmet diliyorum.

Bu önemli hizmetin Gölbaşı için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Özellikle bu önemli yatırımı imkan sahibi olanlara ve değerli iş adamlarına da örnek teşkil etmesini yüce Allah´tan niyaz ediyorum.?

?Bu yolda gücümüzün yettiğince çalışmalarımıza devam ediyoruz?

Özdemir´in konuşmasının ardından kürsüye gelen Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ise, güçlerini yettiği oranda ülkesine, milletine hizmet edeceklerini belirterek şunları söyledi. ?Belediye Başkanımız Yusuf Özdemir´nde demin açıkladığı gibi Gölbaşı, daha öncesinde Besni´ye bağlı bir belde görevi yapıyordu. Şunu bilmenizi isterim ki, rahmetli babamın dedesi Gölbaşı Harmanlılıdır. Yani bizim bir kuşağımız buradan gelmektedir. Bundan dolayıdır ki Besni ile Gölbaşı her zaman kardeş şehir olmuş, birlik ve beraberliğini devam ettirmiş bundan sonra da inşallah artarak devam ettirecektir. Bizler Yüce Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Bizler rahmetli babamızın açtığı yolda bir tek tavsiyesi ve önerisi vardı. ?Yaşadığınız müddetçe, gücünüz yettiği müddetçe bölgenize, ülkenize, milletinize ve devletinize hizmet edeceksiniz´ demişti. Biz bu yolda gücümüzün yettiği oranda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Açılış törenimize geldiğiniz için Erdemoğlu ailesi olarak hepinize şükranlarımı sunuyorum.? 

?Sen rahat uyu çocukların Felsefene sahip çıkıyor?

Adıyaman Valisi Abdullah Erin´de konuşmasında Erdemoğlu ailesinin Adıyaman´a ve Türkiye´ye yaptıklarının takdire şayan olduğu söyledi. Erin, ?Mehmet amcaya şöyle seslenmek istiyorum; idealleri uğruna yaşadığına inandığım idealist hayırsever bir insan. Bu yapılan hayır işlerinin sonsuza kadar peşini bırakmayacağına inanıyorum. Bu karşılık Cenabı Allah´ın rahmeti ve merhameti ile muamele buyuracağından zerre kadar şüphemiz yok. Ve yine sen rahat uyu. İdeallerin uğruna mücadele ettiğin bu dünyada geride bıraktığın çok muhterem çocukların ideallerini yaşatmak için harfiyen felsefene sahip çıkarak ellerinden geldiği kadar Adıyaman´da ve Türkiye´de yaşatma azmi ve gayreti içerisindeler. Sana ne mutlu ki böyle evlatlar yetiştirdin. Memlekete, millete faydalı, istihdam sağlayan evlat yetiştirdin.

Allah servetinize servet katsın ki, bu millete daha çok faydanız olsun

Üretim, istihdam ve daha çok kişiye ekmek ve aş sağlarken öbür taraftan da kazançlarının büyük bir bölümünü memleketin ihtiyacı olan alanlara yönlendiren ve hemen her sene bugün burada açılışını yapacağımız tesis gibi onlarca tesisin açılışını yaparak bu halkın ve milletin hizmetine sunuyorlar. Hepinizin huzurunda Erdemoğlu ailesine Adıyaman adına, devletim ve milletim adına gönülden şükranlarımı sunuyorum.

İnsanların en hayırlısının insanlara faydası olanlar olduğunu bilen ve inanan bir inanca sahibiz. Yine mensubu olmaktan büyük gurur duyduğumuz bu milletin bize öğrettiği ve rehber olarak gösterdiği hususlardan biri de hayırlı yarışmamız konusudur. İbrahim ve Ali Bey size ne mutlu ki dinimizin bu emirlerini yerine getiren bireylersiniz. Allah servetinize servet katsın, zenginliğinizi artırsın, artırsın ki bu millete daha çok faydanız olsun? dedi.

Taziye evinin bulunduğu caddeye Ali Erdemoğlu´nun ismi verildi

Konuşmaların ardından Taziye Evinin yapımından dolayı Erdemoğlu ailesine teşekkür plaketleri verildi. İbrahim Erdemoğlu´nun plaketini Adıyaman Valisi Abdullah Erin takdim ederken, Ali Erdemoğlu´nun plaketini Kaymakam Ahmet Gencer takdim etti. Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ise taziye Evinin bulunduğu caddenin ismini ?Ali Erdemoğlu Caddesi? olarak karar altına alan Belediye Meclis kararını Ali Erdemoğlu´na takdim etti.

Plaket töreninin ardından kurbanlar kesilerek açılış törenine geçildi. Taziye Evinin kurdelasını, Vali Abdullah Erin, Servi Erdemoğlu, Ali Erdemoğlu, İbrahim Erdemoğlu, Mahmut Erdemoğlu, Mustafa Erman ve diğer protokol üyeleri ile birlikte kesti.

Daha sonra misafirler Taziye evini gezdi. Burada misafirlere yapılan ikramın ardından tören sona erdi.

 

 

 

 

 


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER