Bugün, 19 Mart 2024 Salı

SİMYA´DAN BESNİ´YE İKİ EĞİTİM YUVASI

Son yıllarda Besni Eğitimine yeni bir soluk getiren Simya Okulları ilçeye iki eğitim kurumu daha kazandırdı. Besni OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Besni Simya Anaokulu yeni eğitim öğretim yılında velilerin tercihleri arasında yer almaya başladı. A

EĞİTİM 9.09.2021 21:00:56 0
SİMYA´DAN BESNİ´YE İKİ EĞİTİM YUVASI

DEVLET DESTEKLİ ÜCRETSİZ ÖZEL OKUL
Geçtiğimiz ay çalışmaları tamamlanan Besni Organize Sanayi bölgesi içerindeki Besni OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte faaliyetlerine başladı.
Hali hazırda 132 kayıtlı öğrencisi bulunan Meslek Lisesi devlet destekli ücretsiz özel okul olmasıyla da adından söz ettiriyor. Geniş öğretmen kadrosu, 16 kişilik sınıflarda ferah eğitim ve sağladığı bir çok imkanlarla ailelerin tercihte yeni gözdesi haline gelen meslek lisesi özellikle Merinos ve Mega Polietilen gibi işletmelerle imzaladıkları protokol çerçevesinde öğrencilere staj ve iş garantisi sunuyor.
Tercih dönemine yetişemedikleri için nakil yoluyla öğrenci kabulüne başladıklarını ifade eden Besni OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdiresi Aynur Kahraman; ?Bu yıl yeni açıldık. Şuan kayıtlarımızı nakil yoluyla alıyoruz, çünkü kayıt dönemine yetişememiştik. Okulumuz, devlet destekli ücretsiz özel okuldur. Okulumuzda tekstil ve bilişim bölümü mevcut. Bilişim alanında, A işletmenliği ve siber güvenlik bölümleri, tekstil alanında ise Merinos ve Mega Polietilen gibi şirketlerle iş protokolümüz var. Öğrencilerimize ileride buralarda çalışabilmeleri için referans oluyoruz, iş garantimiz var. Öğrencilerimiz burada ister mesleki alanda yetişirler isterse akademik alanda yetişirler. 16 kişilik sınıflarımız mevcut, öğretmenlerimiz bire bir öğrencilerle ilgileniyor ve güzel bir eğitim ortamı oluştuğunu düşünüyoruz.
Ayrıyeten burada tekstil mühendisliği var, öğrencilerimiz isterlerse tekstil mühendisliğine gitme şansı elde edebiliyor. Ayrıca kendi alanlarında üniversite sınavlarında ek puanları var. Kendi alanları dışında başka bir alana yönelseler bile herhangi bir kayıpları olmuyor. Okulumuzun kapasitesi 384 kişilik, kayıtlarımız devam ediyor şuanda kayıtlı 132 öğrencimiz var? dedi.

AİLE SICAKLIĞINDA ANAOKULU
Besni OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yanı sıra yine Yenikent Küstüm Düğün Salonu karşısında faaliyete başlayan Besni Simya Anaokulu da öğrencilerine aile sıcaklığında bir eğitim imkanı sunuyor.
Anaokulunun faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunan Okul Müdiresi Aysun Meltem Ünal ise; ?Yaşamın ilk altı yılında çocuk beyninin gelişimi en yüksek seviyededir. Bu yaşlarda çocuklar çok hızlı öğrenebilme yetisine ve aynı zamanda öğrenme isteğine sahiptirler. Simya Çocuk Üniversitesinde, çocukların hem araştırarak öğrenmelerine hem de onların kendi fikirlerini geliştirebilmelerine önem veriyoruz. Simya Çocuk Üniversitesi olarak üç temel amacımız vardır, çocukların özgüvenini geliştirmek, çocukların kendi fikir ve düşüncelerini ifade etmelerini sağlamak, çocukların problem çözmelerini desteklemek.
Anaokulunun amacı çocuğa evden uzakta bir bağımsızlık algısı kazandırmak, diğer çocuklarla ilişki kurmasını sağlamak ve çocuğu, ailesi dışındaki yetişkinlerle etkileşime teşvik etmektir. Her ne kadar sosyal beceriler ana odak noktası olsa da iyi bir anaokulu aynı zamanda keşfedecek yeni şeyler ve bir grup ortamında öğrenme şansı sunar.
Simya Çocuk Üniversitesinde High Scope eğitim modeli ve Bilingual Education (Çift Dilli Eğitim) sistemi uygulanmaktadır. Yarım gün boyunca hem sınıf hem de uzman bir İngilizce öğretmeni çocuklarla birliktedir. Bu program, İngilizceyi resim, matematik, fen ve drama alanlarında da öğrenme olanağı sağlar. Ana okul olarak 3-6 Yaş arası çocuklarına eğitim veriyoruz.
Çocuklarımız günlük yaşam becerilerinin kazanmış ve bunları kazanırken onları sorgulamayı, eleştirmeyi öğrenmiş, küçük yaşlarda problem çözen ve problemlere farklı çözüm üretmeye çalışan bir birey olmuşlardır. Çocukların zihinsel, duygusal, ahlaki ve estetik duyarlılıklarını geliştirerek eğitim sürecinde bir basamak daha ilerlemiş olacaklardır. Okul öncesi döneminde almış oldukları Okumaya-Yazmaya hazırlık çalışmalarında edinilen temel bilgi ve beceriler yoluyla çocuklarımızın bilişsel faaliyetleri artmış olacaktır? diye konuştu


Anahtar Kelimeler: BESNİ SİMYA EĞİTİM YUVASI
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024
Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER