Sincik´te Polis Aracına Hain Saldırı:1 Polisimiz Şehit Oldu

Adıyaman´ın Sincik ilçesinde devriye gezen polis aracına silahlı saldırı düzenlendi, saldırı sonrası vücuduna isabet eden mermilerle ağır yaralanan polis memuru Taha Uluçay kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

ASAYİŞ 27.07.2019 10:02:03 0
Sincik´te Polis Aracına Hain Saldırı:1 Polisimiz Şehit Oldu

Edinilen bilgiye göre, Sincik ilçesinde devriye görevi yapan Taha Uluçay´ın kullandığı polis aracına kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından ateş açıldı.

Saldırıda kurşunlara hedef olan polis memuru Uluçay yaralandı. Silah seslerini duyanların ihbarı ile olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Polis çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, ağır yaralandığı belirlenen Uluçay, Kahta Devlet Hastanesi´ne götürüldü. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından polis memuru Uluçay Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne sevk edildi.

?Valilik Açıklama Yaptı?

Adıyaman Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada ise şu bilgiye yer verildi:

"Sincik ilçemizde ekip otosuna yapılan saldırı sonucu bir Polis Memurumuz yaralanmıştır. Yaralı Polis Memuru Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınmıştır. Saldırıyı düzenleyenlerin yakalanması için operasyon başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Çok sayıda polisin katılımı ile saldırıyı düzenleyen kişi yada kişileri yakalamak için bölgede geniş çaplı o başlatıldığı bildirildi.

?Kan vermek için hastaneye akın ettiler?

Saldırı sonrası vücuduna isabet eden mermilerle ağır yaralan polis memuru 1 çocuk babası Taha Uluçay için vatandaşlar seferber oldu.

Uluçay için belediye hoparlörlerinden kan anonsu yapıldı. Çok sayıda vatandaş, kan vermek için hastaneye akın etti.

Yapılan müdahalelere Rağmen kurtarılmadı

Saldırı sonrası ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayati tehlikesi devam eden polis memuru Taha Uluçay yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Saldırının ardından kaçan şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için bölgede yürütülen geniş çaplı operasyonların sürdüğü belirtilerek, çok sayıda özel harekat polisi ve jandarmanın katıldığı operasyona, helikopterler de havadan destek verdiği kaydedildi.

Olayın terör bağlantısı olup olmadığını araştırılıyor.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor