Şİre Pazarında Yerli Ürünler Rağbet Görüyor

Yaz mevsimiyle birlikte çıkan yerli ürünler Şire Pazarında vatandaşlardan rağbet görüyor. Ancak, ilçedeki ulusal market zincirlerindeki artış ve aralarındaki rekabetten dolayı Pazar esnafının ve üreticinin olumsuz etkilendiği belirtiliyor.

GÜNDEM 28.07.2017 21:00:32 0
Şİre Pazarında Yerli Ürünler Rağbet Görüyor

Yaz mevsimiyle birlikte çıkan yerli ürünler Şire Pazarında vatandaşlardan rağbet görüyor. Ancak, ilçedeki ulusal market zincirlerindeki artış ve aralarındaki rekabetten dolayı Pazar esnafının  ve üreticinin olumsuz etkilendiği belirtiliyor.

Vatandaş Yerli Ürünlere Rağbet Ediyor

Yaz mevsiminin yaşandığı şu günlerde piyasaya çıkan yerli ürünler Kapalı Şire Pazarında satışa sunulmaya başladı. Mevsimle birlikte piyasaya çıkan yerli domates, biber, patlıcan, salatalık ve üzüm gibi ürünlere vatandaşlar rağbet ediyor.

Pazar esnafı İbrahim Karatepe, özellikle teneke ve tava yapımı için kullanılan yerli domates, biber ve patlıcan satışlarında artış olduğunu dile getirdi.

Ürünler en çok Yazı köylerinden geliyor

Besni´de 30 yıldır manavlık yapan İbrahim Karatepe, önceleri yerli ürünlerin en çok Tilek ve Terbizek Köyleri tarafından geldiğini ancak şimdi ise daha çok Yazı köylerinden geldiğini belirtti.

Karatepe konuyla ilgili şunları kaydetti; ?1987 yılından beri Besni´de Pazar esnaflığı yapmaktayız. Şuan yerli ürünlerimiz piyasaya çıktı. Yerli domates, biber, patlıcan, salatalık, üzüm gibi ürünlerimiz vatandaşlardan rağbet görüyor? dedi.

Pazar canlılığını yitirdi

İlçedeki ulusal market zincirlerindeki artışla birlikte Pazar yerinin canlığını kaybettiğini ifade eden Karatepe şöyle devam etti; ? Pazar yerimiz eski canlılığını yitirdi. İlçemizdeki ulusal market zincirlerinin çoğalması ve kendi aralarındaki rekabet küçük esnafı olumsuz etkiliyor. Marketlerin birbirleriyle yaptıkları rekabetle birlikte küçük esnaf arada kalıyor ve eziliyor.

Eskiden vatandaşlarımız günün erken saatlerinde Pazar yerlerine gelip sebzenin meyvenin en iyisini almak için pazara akın ederdi. Şimdi ise böyle bir şey kalmadı. Günümüzdeki vatandaşlarımız ise hemen evlerinin yanlarında bulunan marketlerden alışverişlerini yapıyor, bu da biz Pazar yeri esnafını etkiliyor. Yani Pazar yerinin eski canlılığı yok? dedi.

Pazardaki yerli ürün fiyatlarıyla ilgili de bilgiler veren Karatepe; ? yerli patlıcan 2 lira, domates 1,5,  salatalık 1,5 lira, biber, 2-2,5 lira, üzümün ise 3 lira ile 4 lira arasında satışa sunulduğunu belirtti.

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor