Şirinevler Besnililer Derneğinde Şüküroğlu dönemi başladı

GÜNDEM 18.05.2013 10:50:42 0
Şirinevler Besnililer Derneğinde Şüküroğlu dönemi başladı

 

İstanbul Bahçelievler İlçesindeki Şirinevler Besnililer Derneğinde geçtiğimiz hafta sonu saat 14.00’ta Divan Başkanlığını Mehmet Kaban üyeler İsmail Yüksel ve Feyzi Sunar’ın yaptığı 6. Olağan Genel Kurula Besni Eğitim Vakfı Başkanı Mehmet Karakuş ve yönetim kurulu üyeleri, Besni Aşağıçöplüler Köyü Dernek Başkanı Mustafa Salık ve Yönetim Kurulu Üyeleri, BESNİAD 2. Başkanı Mehmet Balta ve yönetim kurulu üyeleri, Laleli Besnililer Derneği  Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Pekmezci, Şirinevler Derneğinin önceki ve mevcut Başkan Ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra birçok Dernek Üyesi ve misafirleri katıldılar.

Genel kurul Saygı Duruşuyla başladı ve devamında Divan Başkanı Mehmet Kaban Dernek Başkanı Halil Yılmaz'a söz verdi. Yılmaz konuşmasında; “Sayın divan, değerli misafirlerimiz, basın mensupları ve kıymetli üyelerimiz Genel kurulumuza hoşgeldiniz. Kurucu üyelerimize buradan şükranlarımı sunuyorum” diyerek başladığı konuşmasının devamında derneklerin nasıl kurulduğunu şuan ki durumu ve nasıl ulaştığına değindiği gibi dernek çatısı altında yapılan birçok sosyal aktiviteyide sıraladı. Bunlar; (Ramazan ayında iftar yemeği, Çanakkale gezisi, göz taraması, Besni tarih abidesi olan yaşlılar ile gençleri dernek çatısı altında kaynaşmasını) bahsettikten sonra konuşmasına derneğin, sadece iskambil oynanan ve buluşma yeri olarak görmemeyi, çeşitli kültürel konferanslarla bilgi paylaşımında bulunulması gereken ortamın oluşturulması, dernek yöneticilerinin asli görevleri olduğunu söyledi. Devamın'da divan heyetine şu isimlerin yazılı olduğu liste verildi:

Yeni yönetim üyeleri; Sermet Şüküroğlu, Mehmet Balta, Fikret Kalmaz, Ahmet Bozmaz, Mahmut Teke, Ali Kaban, Yusuf Göğüs.  

YEDEKLER; Metin Kütük, Mehmet Ülkü, Cüneyit Palabıyık, Ahmet Leblebici, Mithat Sarı, Haluk Karcıoğlu, Yakup Ödül. 

DENETLEME; Bekir Gültekin, Halil Yılmaz, Hacı Mumcu,

YEDEKLER; Bekir Halar, Aydın Ördekçi, Hüseyin Ekmekçi.

Yönetim Kurulu listelerinin okunmasından sonra gelir gider bütçesi ibraz edildi. Oy çokluğuyla ayrı ayrı kabul edildi. Dilek ve temenniler bölümünde Fevzi Sunar “Derneğimizin içinde sigara içilmesini yadırgıyor ve utanıyorum” dedi. Bedir Karadoğan Besni Laleli Derneğine bir çare bulunmasını istedi ve “Gittim gördüm oranın hali içler acısı bir durum” dedi. Nuri Zararsız konu ile ilgili; “Ben gittim Laleli Derneği'nin komşuları ile görüştüm önce olumlu karşıladılar sonra dikkate almadılar. Alacaklıdan çok satanda kabahat yani yönetimde hiçbir faaliyeti yok. Ne asansör ne merdiven hepsi atıl durumda. Ortak kullanım alanları gereğince kullanılmıyor tümünü perdeciler kullanıyor” dedi. Şirinevler Besnililer derneği önceki Başkan Yılmaz’da Laleli; “Besnililer Merkez derneğinin anlatılanlar ve benim gözlemlediklerim tabiki her kez gibi benide çok üzüyor, fakat bizim derneğimiz genel kurulunda laleli deneğinin sorunlarıda cevap arayışlarıda konuşulması memnunluk verici gerek tiğinde başka zamanda bu mesele için yine toplantılar yapılabilinilir” dedi Mustafa Dayıoğlu; “Değerli hemşerilerim Laleli Derneğine belirli zamanların dışından ne içerdeki dışarı çıkabiliyor ne de dışlarda ki içeriye girebiliyor böyle birşey olamaz” dedi. Mustafa Kavuncuoğlu “Asansör arızalı idi arkadaşlarımızla yaptırdık” dedi. Sıtkı Değirmenci’de Divan'dan söz isteyerek şunları dile getirdi: “Laleli yönetimi bence fiilen iflas etmiştir bu derneğe önceden başkanlık etmiş  hukukçu insanlar var bu insanlara neden danışılmıyor? İstanbul’da Besni Kültür Merkezi binası kurulsun diye STK'lar oluşturuldu. Fakat bir arpa boyu yol almadılar. Platform kuruldu oda boşa gitti onda da başarısız oldular, her şeyi biz yapacağız denildi ve ne yazıkki malesef hiç bir şey yapılmadı. Biz yapacağız derlerken bu konuyla Besni Kültür Merkezi binası ile  ilgili ön çalışmalar yapan ve üst düzey yetkililerle görüşme halinde olan insanlarıda malesef kırdılar, küstürdüler. Hemşehrilerim bizler Besnililer olarak taktir etmesinide eleştirmesinide biliyoruz. Bakın Aşağı Çöplü Köyü Başkanı ve yönetimi buradalar en kısa zamanda kendi binalarını satın aldılar. Onları canı gönülden kutluyorum” diye sözlerini bitirdi.

Besni Laleli Deneği çokça konuşulunca  müdahale eden divan başkanı, “Arkadaşlar Şirinevler derneğini konuşalım” diyerek yeni başkan Şükrüoğluna söz verdi. Sermet Şüküroğlu ise; “Önceki başkan ve yöneticilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Ben değil biz olmalıyız. Yönetim olarak bazı hedeflerimiz ve düşüncelerimiz var ve bunların başında da dernek binasının değiştirilmesi geliyor. Sizlerinde destekleri ile hedeflerimize bir bir ulaşmayı umuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Daha sonra BEV yönetim kuru üyesi Şaban Çağıran; “MERİNOS sporluğunda 9 Haziranda yapılması planlanan 1. Besnililer Bahar Şenliğine tüm Besnililer davetlidir” dedi. Aşağıçöplü köyü yönetimi de 27 Mayıs akşamı  Besnili sanatçıların sahne alacağı geceye herkesi davet etti. 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor