Şırnak şehitleri dualarla uğurlandı

Birinin annesi, diğerinin ise eşi Besnili olan Şehitlerimiz memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı.

GÜNDEM 10.01.2017 13:24:08 0
Şırnak şehitleri dualarla uğurlandı

Birinin annesi, diğerinin ise eşi Besnili olan Şehitlerimiz memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı. Şırnak´ın Gabar dağındaki operasyonda şehit olan Jandarma Teğmen Mustafa Yazgan Gaziantep´te, Jandarma Uzman Çavuş Faruk Yüksel ise Yozgat´ta binlerce kişinin katıldığı tören ile toprağa verildiler.

Şırnak´ın Gabar Dağı´nda PKK´lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Teğmen Mustafa Yazgan ve Jandarma Uzman Çavuş Faruk Yüksel Siirt´te düzenlenen askeri törenin ardından memleketleri Gaziantep ve Yozgat´ta toprağa verildiler.

Şehit düşen Kahraman iki Askerimizden Jandarma Teğmen Mustafa Yazgan Gaziantep İli Yavuzeli Nüfusuna kayıtlı olup Annesi Saadet Yazgan´ın Besni Yoldüzü (Mırıhtıl) köyüne kayıtlı olduğu öğrenildi.

Diğer şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Faruk Yüksel´in ise Yozgat Nüfusuna kayıtlı olup eşinin yine Mırıhtıl (Yoldüzü) köyünden Gülbahar Yüksel (Satıcı) olup kayınpederinin Adıyaman merkezde ikamet ettiği bildirildi.

Şehitlere Siirt´te Askeri Tören düzenlendi

Şırnak´ta terör örgütü PKK´ya yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Jandarma Teğmen Mustafa Yazgan ve Jandarma Uzman Çavuş Faruk Yüksel için Siirt´te tören düzenlendi. Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığında düzenlen törende, Jandarma Teğmen Yazgan ve Jandarma Uzman Çavuş Yüksel´in Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, şehitlerin öz geçmişleri okundu. İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Haldun Eren, törende, ülkenin birlik ve beraberliğini hedef alan terör örgütlerine geçit vermeyeceklerini söyledi. ?Birlik ve beraberliğimizi hedef alan hain ve kalleş terör örgütüne karşı yürütülen mücadelede kahraman silah arkadaşlarımız Teğmen Mustafa Yazgan ile Uzman Çavuş Faruk Yüksel´i bugün burada Peygamberlikten sonra en yüksek makama uğurluyoruz." diyen Eren, acılarının büyük, hüzünlerinin dağlar kadar olduğunu ama boyunlarını bükmediklerini belirten Eren ?Kor ateş de olsa acımızı yüreğimize gömecek, gözyaşlarımızı içimize akıtacağız, hainleri de sevindirmeyeceğiz. Çok açık ifade ediyorum, kazanamayacaklar, kendi karanlıkları ve pisliklerinde boğulacaklar. Bizler şehitlerimiz sayesinde daha güçleniyoruz, kinleniyoruz daha da gelecek adına ümitleniyoruz. Bizlere bu acıyı yaşatanlar bilsinler ki bunun bedelini çok ağır ödeyecekler. Aziz şehitlerimiz, sizler ölmediniz dipdirisiniz ve aramızdasınız. Bunu ben değil yüce Rabbim kendi kelamında söylüyor. Yolunuz açık olsun, hepimizin başı sağ olsun? dedi.

Törende fenalaşan şehit Yüksel´in annesine sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehit Teğmen´in cenazesi Gaziantep´te toprağa verildi

4 kardeş olan şehit 27 yaşındaki Mustafa Yazgan´ın bekâr olduğu, babası Abdullah Yazgan´ın ise işsiz olduğu öğrenildi. 4 çocuklu ailenin ikinci çocuğu olan şehit teğmen Mustafa Yazgan´ın cenazesi Cumartesi günü Gaziantep´te toprağa verildi.

Şehit olan jandarma teğmen 27 yaşındaki Mustafa Yazgan´ın cenazesi, havalimanından alınarak ailesinin oturduğu Hacıbaba Mahallesi´ndeki eve son kez götürüldü. Şehit Yazgan´ın cenazesi, burada helallik alındıktan sonra Bahaeddin Nakıboğlu Camisi´ne getirildi. Burada şehit için düzenlenen cenaze törenine 5´inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, şehidin babası Abdullah, annesi Saadet, ağabeyi Mehmet, kardeşleri Aysun Çağlı ve Yusuf Yazgan, askerler, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"SANA KIYDILAR OĞLUM"

Askerlerin omuzlarında musalla taşına konulan şehidin Türk bayrağıyla örtülü tabutuna sarılıp önündeki fotoğrafı öpen ailesi gözyaşı döktü. Şehidin babası Abdullah Yazgan, oğlunun tabutu başında gözyaşı dökerken "Sana kıydılar oğlum. Her gün kardeşine telefon açardı, ´Oku kardeşim derslerini aksatma´ derdi" diye feryat etti. Şehidin ağabeyi Mehmet Yazgan ise, "Rahat uyu Mustafa. 300 tane özel harekât intikamını alacak. Tertemiz biriydin, mekânın cennet olsun kardeşim. Sen şehitsin, peygamberimizin dizinin dibinde oturuyorsun Mustafa´m" diyerek gözyaşı döktü.
Şehidin cenazesi, ikindi vakti Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık´taki şehitlikte toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Yüksel Yozgat´ta toprağa verildi

Şahit Jandarma Uzman Çavuş Faruk Yüksel (29) ise, Yozgat´ın Çekerek ilçesinde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Yüksel için ikindi namazı sonrası Çekerek Meydanı´nda cenaze töreni düzenlendi. Törene Adalet Bakanı Bekir BozdağYozgat Valisi Kemal YurtnaçAK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk YıldırımYozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Çekerek Kaymakamı Gükhan Dolaş, Çekerek Belediye Başkanı Bedrettin Bozkurt, şehidin yakınları ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Törende şehidin yakınları tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Cenazenin tören alanına getirilmesiyle acılı anne Fendiye Çekerek, şehit oğlunun fotoğrafını öperek ağıtlar yaktı. Yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta durmaya çalışan şehidin 2 çocuk annesi eşi Gülbahar Yüksel, eşinin Türk bayrağına sarılı cenazesine sarılarak, "Beni bırakıp nereye gidiyorsun? Çocuklarımıza şehit olduğunu söyleyemedim. Nasıl söyleyeceğim?" diye ağıtlar yakarak gözyaşı döktü. Şehit babası Murat Yüksel ile kardeşleri Ayşe ve Osman Yüksel de güçlükle ayakta durabildi. Yozgat Müftüsü Salih Sezik´in cenaze namazını kıldırmasının ardından helallik alındı. Şehidin yakınları tabuta sarılarak ağladı. Şehidin naaşı, tekbirler eşliğinde Çekerek ilçe mezarlığına götürülerek burada defnedildi. Şehidin 5 yaşındaki oğlu Yiğit Murat ve kızı 2 yaşında Eylül Nas cenaze törenine getirilmedi. 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor