Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Siyasi görüş ayırdetmeden BESNİLİLİK RUHU ETRAFINDA Toplanacağız, Birleşeceğiz

Besni Belediye başkanlığı için Ak Parti´den adaylık müracaatı yapan M. Nuri Tuğsuz, 16 yıllık Ak Parti iktidarından Besni´nin yerel yönetimler olarak yeterince faydalanmadığını söyledi. Tuğsuz, ?Bu 15-16 yıla geriye dönüp baktığımız zaman tek kelime ile y

SİYASET 13.11.2018 09:02:20 0
Siyasi görüş ayırdetmeden BESNİLİLİK RUHU ETRAFINDA Toplanacağız, Birleşeceğiz

Siyasette derlenip toparlanmamız lazım

31 Mart´ta yapılacak olan Mahalli idareler seçimleri için Ak Parti´de adaylık müracaatları dün sona erdi. ANAP´tan 2 dönem Belediye Başkanlığı ve 2 dönem de Ak Parti´den Belediye Meclis üyeliği yapan M. Nuri Tuğsuz, dün adaylık müracaatını yaptı. Parti binasına çok sayıda destekçisiyle birlikte gelen Tuğsuz, burada yaptığı konuşmada, 16 yıllık AKP iktidarından Besni´nin yeterince faydalanamadığını belirterek, ?Bu 15-16 yıla geriye dönüp baktığımız zaman tek kelime ile yazık oldu diyorum.? dedi. ?Besni´deki siyasette ve Belediyecilikte halimiz ortada? diyen Tuğsuz, ?Belediyecilikte de, siyasette de derlenip toparlanmamız lazım,  bu iktidarda Besni olarak fayda görmemiz lazım, bu da ortada, bundan dolayı ben bu işe talip oldum.? dedi. 

Yerel yönetimlerde iyi yönetilmedik

Uzun yıllar boyunca aktif olarak siyasetin içinde bulunduğunu, 10 yıl Belediye başkanlığı, 2 dönem meclis üyeliği yaptığını ve 20 yıldır Besni´de yerel yönetici olduğunu belirten Tuğsuz, ?Hakikaten mütevazı davranırım ama yerel yönetimlerde söz söyleme hakkına sahip olduğumu zannediyorum. Belediyecilikte bilhassa Besni´de yerel yönetimlerde iyi yönetilmediğimiz kanaatindeyim. Bunu ben haz etmeye çalıştım. Bu mevzuda söz sahibi olabildiğimi ifade edebiliyorum. Bunu da herkes oturup tartışmaya da hazırım. Besni uzun yıllar geçmiş döneme de atıfta bulunarak kendi kabuğunu bir türlü kıramamış. Gerek ekonomik olarak gerekse şehir olarak kabuğu kıramamış içine kapanık bir ilçemizdir.

Yenikent ile Besni´nin Kabuğunu kırdık

Belediye Başkanlığı döneminden yapımına başlanan ve bugün nüfusun yarısının ikamet ettiği Yenikent ile Besni´nin kabuğunu kırdıklarını ve modern bir şehir yarattıklarını ifade eden Tuğsuz, ?Biz geçmişte yaptığımız bir takım çalışmalarla, hamlelerle Besni´nin bu kabuğunu kırmasını temin ettiğimizi düşünüyorum, başardığımızı düşünüyorum. Yenikent olayı ortada değerli hemşerilerim, peşin peşin söyleyeyim. Yenikent gerçekten uydu kent mantığı ile yapılmış, güzel bir yapılaşma, örnek bir şehircilik anlayışının oturduğu bir olay, fakat ne yazık ki bu oluşum gelen Belediye başkanları dönem dönem bunun devam etselerdi. Bizim halkımız o adımı bozmadan devam etseydi bugün Türkiye´de parmakla gösterilen bir uydu kent bir Besni olacaktı.?

Tek kelime ile Besni´ye yazık oldu diyorum

?Şimdi devlet yatırımları Küçük Sanayi Sitesi, Organize Sanayi bu hamleler geçmiş yıllarda atıldı. Tabi başkanımda burada ama biz hep söylüyoruz sokaklarda söylüyorum yani bunu söylemekte de behis görmüyorum. AK Parti dönemi 15-16 yıldan beri güçlü bir iktidar, kudretli bir iktidar, biz Besni olarak bilhassa yerel yönetimlerde bundan yeterince faydalanmadığını düşünüyorum. Bu 15-16 yıla geriye dönüp baktığımız zaman tek kelime ile yazık oldu diyorum. Yani biz Besnililer siyasette de geçmiş dönemde parlak günlerimiz var. Siyasetin kalbi Besni´de atardı. Siyaset Besni´de başlardı. Burada siyasi yönden sıkıntılı bir dönem yaşadığımızı görüyorum. Bu dönemi de geride bırakmamız gerektiği inancındayım. Artık derlenip toparlanıp Besni´ye ve Besnililere yakışır bir siyasi ortamı da hazırlamamız lazım.?

Bu işin altından kalkacağım

?Değerli hemşerilerim belediyecilikte derlenip toparlanmamız lazım, halimiz ortada, siyasete de derlenip toparlamamız lazım, halimiz ortada ve bu iktidarda Besni olarak fayda görmemiz lazım, buda ortada, bundan dolayı ben bu işe talip oldum. Bu işin altından kalkacağımı düşünüyorum. Geçmişte bilgi, birikim, tecrübemin buna müsait olduğunu düşünüyorum.
Ben Besnilileri hangi siyasi görüşte olursa olsun, hangi siyasi partiye geçmişte mensup olursa olsun, Besnili hemşerilerimizi geçmişte olduğu gibi bu dönemde kucaklayacağımızı bir Besnili ruhu etrafında toplanacağımızı ve toparlanacağımız kanaatindeyim. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize buraya zahmet edip geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum.?


Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024
Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER