SODES Projelerinin açılışı yapıldı

GÜNDEM 5.02.2013 13:50:24 0
SODES Projelerinin açılışı yapıldı

 

Açılışlara Adıyaman Vali Vekili Murat Süzen, Kaymakam Gürkan Demirkale, Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, kurum amirleri ve öğretmenler katıldı. 

Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından yürütülen Sodes Projeleri kapsamında 2012 yılı içerisinde uygulanan 3 proje kapsamında  üç spor sahası, üç konferans salonunun yapımı tamamlandı. 100 öğrenci Ankara, Bursa ve Çanakkale illerini kapsayan bir gezi ile tarihi ve kültürel mekanları yerinde görme imkanı buldu.

Vali Vekili Murat Süzen SODES Projesi kapsamında yapılan açılışlarla ilgili şu ifadelere yer verdi: “SODES başladığı dönemden bu güne güzel işlerin altına imza atmıştır. 2008’den bu yana 1.5 Milyon liraya yakın kaynak bu kampsam da Besni’ye gelmiş ve çok güzel hizmetlere araç olmuştur. Bu işlerin altına emeğini koyan Başta Sayın Kaymakamımız ve Proje ekibi olmak üzere bütün Besnililere Teşekkürü bir borç biliyorum.

SODES Projelerinin en önemli özelliği sürdürülebilirliği hedeflemesi, bundan sonraki projelerde de sürdürülebilirliği esas alacak çalışmalara öncelik vereceğiz. Besni Adıyaman’ın en büyük ilçelerinden birisi ve Besni’den çok güzel, çok orijinal projelerin çıkacağını düşünüyoruz. Çok yakın bir zamanda SODES tekrar duyuruya çıkacak.”

2008 yılından bu yana uygulanan Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 18 proje başarı ile uygulanmış olup, 1.399.849,00 Türk Lirası kullanılmıştır. 2013 yılında uygulamaya değer görülen 272.600,00 TL bütçeye sahip iki proje ile birçok okulumuzun bahçe düzenlemesi yapılacak ve okul bahçelerimize oyun parkları kurulacak.

Açılışı yapılan okullar:

Spor sahası yapılanlar;

Dumlupınar ilkokulu

Dikilitaş Halil ağar ilkokulu

Uzunkuyu İlkokulu

Salon açılanlar:

İlçe milli eğitim müdürlüğü

Şehit Bekir Oruçtutan ilkokulu

Gülüsüm İbrahim Erdemoğlu ilkokulu

   


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor