SOĞUK KIŞ GÜNÜNDE SICAK KARŞILAMA

İstanbul Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin´den 2016 kışının soğuk son iş gününde, sıcak karşılama ve uğurlama.

GÜNDEM 4.01.2017 15:51:50 0
SOĞUK KIŞ GÜNÜNDE  SICAK KARŞILAMA

İstanbul Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin´den 2016 kışının soğuk  son iş gününde, sıcak karşılama ve uğurlama. Besni Ekspres Gazetemiz Baş-Yazarı Hasan Emre´nin bir yazısından aynen alıntı yaptım, şöyle yazıyordu. ?Köylerin yolları, içme suyu sorunları  başta olmak üzere ve gerçek bir Besnili gibi bir çok ölüde, düğünde hazır bulunması, Eğitim sorunu alanında kalıcı çözümler üretmesi, eğitim bayramlarında orkestra şefi gibi yöneticiliği ve vakur duruşu ile herkesin hatırladığına eminim? dediği, Hulusi Şahin´i Besni´de 3 yıl 8 ay Kaymakamlık görevi yaptı. Bu süre zarfında anlatılanlarla aynen bire bir örtüşüyor.

2006 yılında Besni Kaymakamlığına, buradan da Çorum ili Sungurlu Kaymakamlığına atandığını daha dün gibi hatırlıyoruz. 10 yıl geçmiş fakat kendisinin gönlünde hepsi taptaze, çünkü yarım saati aşkın hayırlı olsun ziyaretimizde sürekli ?şurası ne oldu, burası ne oldu? diye Besni ile ilgili sorularla O yılları yeniden yaşadı.

Mehmet Erdemoğlu´na Allah´tan rahmetle yad ederek sözlerine başlayan, Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin ?Allah evlatlarından da razı olsun. Bir dediğimizi iki etmediler, mesela köy okullarına ek derslikler yapılacak, sağ olsun Ali Erdemoğlu´nu ararım hemen ?hesap numarası verin´ der bizzat kendisi ilgilenir, aynı anda hesaba iletilirdi. Hayrullah Gölbaşı aynı şekilde, Yılmaz Yığılı ve daha niceleri? diyerek adeta Sofrazdan girdi Kızilinden çıktı.

Eskiköy´den Zirceye, Kızılhisardan Şambayata, Oyratlı ve Keysun´a kadar birçok anıları olduğuna şahit oldum. Kendilerini adeta makinaya benzeten, Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin ?Durmaksızın azimle çalışırız fakat makinanın cam çerçevesini kırar iseler işlevini kaybederiz? diyerek, tabi ki yaşananların tozpembe olmadığını, Kızılhisar köyü su sondajı ve Kuz dağından Gölbaşı´na bağlanan yolun asfaltlanmasından dolayı da müfettiş soruşturması geçirdiğini iki anekdotla anlattı.

Münire Sümer hanımın vefat ettiğini gazetenin facebook sayfasından gördüğünü ve çok üzüldüğünü belirterek ?Merhume Münire hanım ile Besni´ye Etnografya Müzesini açmak istediğini çok kez konuşmuştuk, tek başına olmayınca, Ali Erdemoğlu her daim olduğu üzere yine müze içinde hay hay demişti? dedi.

Besni sembollerinden, Aşağışehirde Cumhuriyet bayramı kutlamalarında 1937 yılı fotoğraflanan hediyemizi takdim ederken, Besnili gibi kendi çalışma masasında bir başka benzerinin olduğunu gördüm. Besni Eğitim Vakfını ve başkanını ve Besni derneklerini sorarak bir çokunun bizim gibi hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını bir çok randevuda alındığını söyleyerek, Gazetemiz kurucusu ve Onursal Başkanı Şekip Önder için övgüyle bahsederek ?dik duran ve bildiği doğruları çat diye yazar? dedi. Orhan Önder ve  diğer çalışanlara da selamlarını iletti. Bizi kapıda sıcak karşıladığı gibi aynı sıcaklıkla uğurladı. Bizde Besni Kaymakamımız Hulusi Şahin´e başarılarının artarak devam etmesi dileği ile ?Adıyaman´a Vali olarak gelesin? diyoruz.

 Hulusi ŞAHİN Öz geçmişi

1971 yılında Ankara´da doğdu. İlk, orta ve lise öğretimini Ankara´da tamamladıktan sonra 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde eğitim görmeye başladı. 1992 yılında lisans eğitimini bitirdi. 1994 yılında Aksaray Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Çeşitli staj aşamalarına müteakip İngiltere´de 8 ay yabancı dil ve İngiliz Kamu Yönetimi üzerine eğitim gördü. 1997 tarihinde 84. dönem Kaymakamlık Kursunu tamamlayarak Karaman ili Kâzımkarabekir ilçesine atandı. Müteakiben Ardahan ili Çıldır İlçesinde 2 yıl görev yaptı. 2001 yılında Trabzon ili Arsin ilçesi Kaymakamlığı görevine atandı. 2004 Yılında İçişleri Bakanlığı tarafından İngiltere Exeter Üniversitesi´ne Kamu Yönetimi ve Kamu Politikaları alanında master yapmak üzere gönderildi.

Local Education Authorities Under New Labour adlı İngiliz Eğitim Sistemi üzerine hazırladığı yüksek lisans tezi Üniversite Senatosu tarafından merit (üstün başarı) derece ile kabul edildi. Ekim 2005´te yurda döndü. 2006 yılında Adıyaman ili Besni Kaymakamlığına, 2009 yılında da Çorum ili Sungurlu Kaymakamlığına atandı. Görev süresine müteakip Kocaeli ili Dilovası Kaymakamlığına 2016 son Kararnamesi ile İstanbul Esenlere atandı. Evli ve 3 çocuk babası olan  Kaymakamı Hulusi ŞAHİN, İngilizce bilmektedir. Numan EKMEKCİ / İST


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor