SON 10 GÜNDE 34 YENİ VAKA..!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını Besni´de yayılmaya devam ediyor. Son 10 gün içerisinde Besni´de 34 yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Bununla birlikte virüsün başlangıcından bu yana ilçe genelinde vaka sayısı 63´e ulaştı. Yayınlanan

GÜNDEM 23.06.2020 15:26:31 0
SON 10 GÜNDE 34 YENİ VAKA..!

BESNİ´DE VAKA ARTIŞI DEVAM EDİYOR!

Dünyada ve ülkemizde yayılmaya devam eden koronavirüs salgını Besni´de tehlikeli boyutlara ulaşmaya başladı. Özellikle son 10 gün içerisinde patlama yapan vaka artışı tedirginlikleri de beraberinde getirdi.

Son olarak ilçe merkezinde 9 kişi de daha koronavirüs tespit edilmesinin ardından son 10 gün içerisindeki vaka sayısı 34´e, virüsün başlangıcından bu yana ilçe genelindeki vaka sayısı ise 63´e ulaştı. Virüs tespit edilen kişiler tedavi altına alınırken temas etme ihtimali olduğu yaklaşık 200 kişi de evlerinde gözetim altında bulunurken test sonuçları pozitif çıkan kişilerin sosyal mesafeye uymayıp temas etme kaynaklı olduğu öğrenildi.

ARTAN VAKALARA KARŞI EK TEDBİRLER ALINACAK MI?

Son 10 gün içerisindeki vaka artışı koronavirüsün tehlikesini bir kez daha gözler önüne sererken İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun artan vakalara karşı ek tedbirler alıp almayacağı merakla bekleniyor. Yayınlanan son kararnameyle ülke genelinde maskesiz sokağa çıkmak yasaklanmış, kurallara uymayanlara ise adli ve idari cezaların uygulanacağı yetkililer tarafından belirtilmişti. Hal böyleyken maske ve sosyal mesafenin Besni´de virüsün yayılımında etkisiz kalması ve yetkililerce yeni ek tedbirlerin alıp alınmayacağı vatandaşlar arasında merak konusu oldu.

Yaşanan tüm gelişmelerle ilgili bir kez de biz vatandaşlarımızı uyarıyoruz; İlçemizde son günlerde hızla yayılan koronavirüs salgınına karşı şuanda elimizdeki en güçlü silahımız maske ve sosyal mesafe. O yüzden vatandaşlarımızın bu iki kurala hassasiyetle uymasını rica ediyoruz.


Anahtar Kelimeler: GÜNDE YENİ VAKA

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor