Son dakika... 60 gün sonra Seçim yenileniyor...

31 Mart seçimlerinde Suvarlı Belediye Başkanlığını kazanan İyi Parti adayı Mikail Ağır´ın YSK tarafından Belediye başkanlığının düşürülmesinin ardından Meclis üyelerinin de istifası üzerine Seçimin tekrarlanmasına karar verildi.

SİYASET 28.05.2019 18:35:13 0
Son dakika... 60 gün sonra Seçim yenileniyor...

60 gün sonra seçim tekrarı

31 Mart seçimlerinde Suvarlı Belediye Başkanlığını kazanan İyi Parti adayı Mikail Ağır´ın YSK tarafından Belediye başkanlığının düşürülmesinin ardından Meclis üyeleri arasında seçim yapılmadan 2´si hariç 7´si asil, 9´u yedek 16 belediye meclis üyesi görevlerinden istifa etti. İstifalarla birlikte Yüksek Seçim kurulu Suvarlı´da seçimin tekrarlanması kararı verdi.

Belediye Meclisini oluşturan İyi Parti´den Belediye Meclis üyeleri Vakkas Yağmur, Şeyh Memet Okutan, Hasan Korkmaz ve Ali Demir; Ak Parti´den ise Mehmet Korkmaz, Mehmet Okutan ve Şeyho Yağmur´un istifa ettiği öğrenildi. İyi Partili Ahmet Kösen ve Ak Partili Ömer Meşen ise istifa etmedi.

Adli Sicil kaydı gerekçesiyle

Suvarlı´da 31 Mart yerel seçimlerini 880 oy alan ?İyi Parti´li Mikail Ağır, belediye başkanlığına seçilmiş, 769 oy alan AKP´nin adayı Memet Korkmaz ise Ağır´ın ?seçilmesine engel adli sicil kaydı? olduğu gerekçesiyle önce İlçe Seçim Kurulu´na ardından YSK´ya itirazda bulunmuş ve Ağır´ın mazbatası geri alınmıştı.

Yüksek Seçim Kurulunun kararı üzerine Beldede gerginlik yaşanmıştı. YSK´nın Belediye Meclis üyeleri arasında yapılacak seçim ile Başkanın belirlenmesine karar vermesi üzerine Belediye Meclis üyeleri istifa etti. YSK ise Besni İlçe Seçim Kurulu´nca konuyla ilgili görüş istemesinin ardından yenilenme kararını takip eden 60 gün sonunda seçimin yenilenmesi kararı verdi.

?Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun´ hükümleri gereğince seçim yenileme ilanını takip eden 60 gün sonundaki ilk pazar günü, Suvarlı´da seçim tekrarlanacak.


Anahtar Kelimeler: dakika sonra Seçim yenileniyor

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor