SON 20 YILIN EN YOĞUN KAR YAĞIŞINI YAŞIYORUZ…

Besni son 20 yılın en yoğun kar yağışını yaşıyor. Geçen hafta Salı günü başlayan kar yağışı nedeniyle Besni'ye bağlı tüm köy yolları kapanırken, Besni, yaklaşık bir hafta daha yağışın etkisi altında olacak.

GÜNDEM 25.01.2022 09:50:00 0
SON 20 YILIN EN YOĞUN  KAR YAĞIŞINI YAŞIYORUZ…

Besni, bir haftadır etkisi artırarak devam eden kar yağışına teslim oldu. Son 20 yılın en yoğun kar yağışı olduğu kaydedilirken başta ulaşım olmak üzere bir çok alanda hayat olumsuz etkilendi. Yağışın başladığı günden bu yana yapılan karla mücadele çalışmaları yağışın yedinci gününde de aralıksız devam ediyor. Belediye, Özel İdare ve özel şirketlerden kiralanan iş makineleri ana yolları açık tutmak için 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürüyor. 
Görevlendirilen bazı ekipler 112 Acil ekipleriyle iş birliği içinde çalışarak özellikle köylerde hastalanan vatandaşlar için çalışırken, diğer ekipler ise ilçede kar temizleme çalışmalarına devam ediyor. 
Kar yağışıyla birlikte etkili olan tipi çalışmaları olumsuz etkiliyor. Yağışa bağlı oluşan şiddetli fırtına ve rüzgar nedeniyle bir çok kişi sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek tedavi altına alındı. Yine ilçe merkezinde çok sayıda iş yerinin çatısı yoğun kar yağışına dayanamayarak çökerken herhangi bir yaralanma olayı yaşanmadı.
Karla mücadele çalışmaları ile ilgili sık sık sosyal medya hesabından bilgilendirme yapan Besni Kaymakamı Nazlı Demir, yağışın başladığı andan itibaren çalışmaların aralıksız devam ettiğini kaydetti. Yağış nedeniyle vatandaşlara uyarılarda bulunan Kaymakam Demir, özellikle sürücülere mümkün olduğu kadar trafiğe çıkmamaları konusunda uyarıda bulunurken çıkmaları durumunda ise kar lastiği ve zincir takmaya özen göstermelerini istedi.


Anahtar Kelimeler: YILIN YOĞUN YAĞIŞINI YAŞIYORUZ…

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor