Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Songur; ?Bütün Borçlar Bizden Önce ve Faturalı?

Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Eski Başkanı Ali Can´ın yerel bir gazetede borçların seçimden sonra yapıldığı ve kendilerine mal edildiği iddialarına Başkan Mitat Songur´dan cevap geldi. Songur, bütün borçların kendilerinden önce yapıldığını ve heps

GÜNDEM 30.01.2018 10:11:53 0
Songur; ?Bütün Borçlar Bizden Önce ve Faturalı?

İsteyen gelip faturaları görebilir

Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mitat Songur Oda Genel Sekreteri Vakkas Yalçın ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek iddialara cevap verdi.

2 Ocak´ta yapılan Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı seçiminin ardından başkanlığa seçilen Mitat Songur odayı 55 bin TL borçla devraldıklarını söylemiş eski başkan Ali Can ise borçların seçimden sonra yapıldığını iddia etmişti. İddialara cevap veren Başkan Mitat Songur bütün borçların kendilerinden önce yapıldığını ve faturalarının olduğunu, isteyenlerin gelip kontrol edebileceğini söyledi.

İddialara cevap veren Songur; ?Yapılan seçim sonrası göreve başladığımız Besni Şoförler ve Otomobilciler Odasında genel sekreterimizi çağırdım ve genel olarak odanın ne kadar borcunun olduğunu sordum. Oda bütün resmi ve faturalı borçları çıkardı. Bunun sonucunda yaklaşık 55 bin TL borç olduğunu gördük?

?Kasada 495 TL para var? 

?Bu borçlara karşılık olarak kasamızda 495 TL para olduğunu gördük. İş Bankasında çekilen kredinin son üç aydır taksitlerinin ödenmediğini göreve gelir gelmez Banka bizi arayarak bildirdi. Genel listeyi arkadaşlarımla ve basınla paylaştım. Odamız için bundan sonra ne yapabiliriz düşüncesiyle yola çıktık. Bunları gündeme getirmemizdeki asıl sebep daha önce başkanlık yapan arkadaşımızın borçların asılsız olduğunu söylemesidir. Bu resmi ve faturalı borçların listelisini belgeleriyle birlikte odamız panosuna asacağız ve isteyenler gelip inceleyebilirler.? 

?Alınan kurtarıcı çürümeye bırakılmıştı? 

?Oda başkanlığı tarafından hayırseverlerden alınan bağışla bir kurtarıcı alınmış. Ancak bu kurtarıcı üç yıl boyunca odaya hiç bir gelir getirmemiştir. Üstüne üstlük lastikleri çürük, aküleri bitmiş ve neredeyse çürümeye terk edilmişti. Odayı teslim aldığımız gün Kurtarıcı çalışmıyordu. Yönetimdeki arkadaşlarımızla birlikte 7500 tl masraf edilerek çalışır duruma getirildi. Yine 2 yıldır bu kurtarıcıya Trafik sigortası ve araç muayenesi yapılmamıştır. Buradan kamuoyuna sesleniyorum. Bu kurtarıcıyı parasını ödeyerek kullanıp istifade edene tüm vatandaşlarımızı suç duyurusunda bulunmaya çağırıyorum. Çünkü bu güne kadar 1 liralık kurtarıcıya ait gelir makbuzu yoktur. Biz bu kurtarıcıyı yaptırdık ve göreve geldiğimiz günden beri kurtarıcı vasıtasıyla odaya yaklaşık 500 lira gelir sağladık. Bunun haricinde göreve geldiğimizde plaka baskı makinesi arızalıydı, sacı yoktu. Biz şoförlerimizin mağdur olmaması için bunları da kendi cebimizden karşıladık.?

?43 bin liraya aldım dediği kurtarıcı

kayıtlarda 40 bin lira?

Songur şöyle devam etti. ?Oda belgelerini incelediğimizde; kendisi önceki yönetimden devralırken Bankada odanın 6 500 lira civarı nakit parası olduğunu, yaptırdığım dediği otoparkın da önceki yönetim döneminde yapıldığını, yine 8 yıllık görev yaptığı dönemin son 4 yılı boyunca 58 bin lira bağış, 35 bin lira kredi, 6 bin 800 liraya da eski kurtarıcıyı satarak toplamda 99 bin 800 lira oda gelirleri haricinde gelir elde ettiğini, kendisinin odaya hiçbir katkısının olmadığını tüm kayıtlardan görüyoruz. 43 bin liraya aldım dediği kurtarıcının ise kayıtlarda 40 bin lira fatura bedelinin olduğunu da belirtmek istiyorum.?

Yemekci: Açıklamalarına bizleri alet etmesin

Songur, ?Yine kongre günü kendisinin talimatıyla oda tarafından yaptırılan yemeği sanki ben yaptırmışım gibi açıklamasını da kınıyorum. Çünkü yapılan yemeğin faturalı olduğu ve kendi talimatıyla üyelerimiz için yapıldığını yemekçi arkadaşımız Hacı Ali Korkmaz beyan edecektir.?

Yemek Firmasının sahibi Hacı ali Korkmaz´da, Kongreye 700 kişilik yemek yaptığını belirterek, ?Yemek bedeli olarak Ali Can ile 5 bin lira karşılığında 700 kişilik yemek yapmak amacıyla anlaştık. Ve kongre sonrası faturasını şoförler odasına teslim ettim. Durum böyle iken Ali Can bizi böyle ağır, haksız itham altında bırakmaya hakkı yoktur. Açıklamalarına bizleri alet etmesin, karıştırmasın.? dedi.

?Odanın borcunun olması normal

ama yalan konuşmak yanlıştır?

Borçların kendilerinden önce resmi ve faturalı olduğunu tespit ettiklerin söyleyen Songur, ?Tüm bu olanların gündeme gelmesi eski başkan arkadaşımızın seçimden önce bir gazetede açıklama yaparak seçime borçsuz giriyoruz demesidir. Bir kurumun, odanın borcunun olması gayet normaldir ancak kamuoyuna bu şekilde yalan konuşarak açıklamalarda bulunması yanlıştır. Biz göreve geldiğimizde yapılan bu borçların bizden önce olduğunu, resmi ve faturalı olduğunu tespit ettik. Keyfiyete yapılan odayla hiçbir alakası olmayan borçları ödemeyi kabul etmiyoruz. Daha önce dediğimiz gibi odanın resmi borçlarını ödeyene hatta yönetimimiz son bulana kadar yönetim olarak maaş almayacağız. Eski başkanın da iddiaları asılsız ve mesnetsizdir.? dedi. 


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER