SONGUR; ?DEVLET BABALIĞINI ŞOFÖRLER İÇİN DE GÖSTERMELİ?

Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mitat Songur, tüm dünyayı etkisini altına alan koronavirüs nedeniyle mağdur olan şoför esnafının unutulduğunu söyledi. Başkan Songur; ?Devlet babalığını şoförler için de göstermeli? dedi.

GÜNDEM 16.04.2020 18:02:50 0
SONGUR; ?DEVLET BABALIĞINI ŞOFÖRLER İÇİN DE GÖSTERMELİ?

Çin´in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle bir çok işletmede mağdur oldu. Bu kapsamda şoför esnafının mağduriyetini dile getiren Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mitat Songur, mağduriyetlerin giderilmesi için yetkililere seslendi.

Bu zamana kadar şoför esnafının devletten hiçbir yardım almadığını aktaran Başkan Songur şunları kaydetti; ?Cumhurbaşkanlığı iş yeri kapanan esnaflar için genelge çıkardı. Tüm sektörler tek tek sayıldı. Ama işleri nerden baksan 6 ay kesin kapanan servisçiler yok. İşleri kısmen kapanan taksiciler, kamyoncular, dolmuşçular, nakliyatçılar kısacası şoförlük mesleğinden geçinen esnaf yok.

Bizim esnafımızın hiçbir yardım kuruluşunda kaydı yok. Devletten şimdiye kadar tek kuruş almamış, kendi Bağkurunu kendi ödemiş, kendi istihdamını kendisi yapmış, yanında birkaç kişi çalıştırmış istihdama katkı sağlamıştır.

Bu unutulan esnaf devlete yük olmamış, hep vergi vermiş, KDV vermiş, MTV vermiş, ÖTV vermiştir. Ceza yemiş vermiş, köprüden geçmiş vermiş, vermişte vermiş. Ama şu anda esnafımız darboğazdan geçmektedir. Bu sıkıntılı günlerde yaşamını sürdürebilmesi için devletin babalık görevini yapması lazımdır. Tüm bu meslek erbabları için faizli değil de, faizsiz destek paketlerinin ivedilikle hayata geçirilmesini istiyoruz. Ülke olarak zorlu bir süreçte geçiyoruz ama bu sıkıntılı günlerde en büyük darbeyi bizim taşımacı esnafımız almıştır. Hayatlarını idame ettirmeleri için acilen devlet büyüklerimizden taşın altına elini koyarak desteklenmelerini istiyoruz.? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor