SONGUR: ŞOFÖRLERİN ZAMLARA DAYANACAK GÜCÜ KALMADI..!

.

GÜNDEM 11.03.2022 15:07:00 0
SONGUR: ŞOFÖRLERİN ZAMLARA DAYANACAK GÜCÜ KALMADI..!

Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mitat Songur, her gün artan akaryakıt fiyatları nedeniyle şoför esnafının zor günler geçirdiğini dile getirdi. Şoför esnafının akaryakıtta sabit kur uygulaması istediğini ifade eden Başkan Songur; “Artan maliyetler ve neredeyse her gün gelen zamlar nedeniyle şoför esnafımız geleceğini göremez duruma geldi” dedi.

AKARYAKITTA DÜZENLEME BEKLİYORUZ

Son aylarda akaryakıt başta olmak üzere artan maliyetler sonrasında şoför esnafının zor durumda olduğunu söyleyen Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mitat Songur; “Şoför esnafı olarak sözün bittiği yerde, kelimelerle anlatılamayacak kadar zor durumdayız. Devletimizden sürekli artan akaryakıt fiyatlarıyla ilgili yeni bir düzenleme bekliyoruz” diye konuştu.

Başkan Songur konuyla ilgili açıklamasında; “Bilindiği üzere ülkemizde akaryakıt, elektrik ve doğalgaz fiyatları ile ilgili bir sıkıntı yaşanıyor. Fiyatların sürekli yükselmesi bütün esnafımız üzerinde bir mağduriyet oluşturmaktadır. Devletimiz tarafından şuan bu mağduriyetlerin giderilmesi için elektrik fiyatlarında düzenleme gibi çalışmalar yapılmaktadır. Ancak taşımacılık yapan esnafımız için en büyük sıkıntı akaryakıt fiyatlarının aşırı oranda ve her gün artmasıdır. Şoför Esnafı olarak devletimizden düzenleme bekliyoruz” şeklinde ifade etti.

SABİT KURA BENZER BİR UYGULAMA İSTİYORUZ

Toplu taşıma araçlarının sadece taşıma hizmeti vermediğini aynı zamanda önemli bir kamu görevi üstlendiğinin unutulmaması gerektiğini belirten Şoförler Odası Başkanı Songur; “Araçlar yürüyemez hale gelirse, tüm sektörler de işler zincirleme olarak aksar. Devletimiz nasıl yatırımcı için kur sabitliyor ise kamu hizmeti veren şoför esnafımız için de akaryakıt fiyatlarında sabitleme yapabilir. Mevcut durumda, tüm ekonomik varlığını hizmeti aksatmamak için kullanan şoför esnafı yarın kontak çeviremez duruma düşecektir” diye konuştu.

AYAKTA KALMA MÜCADELESİ VERİYORUZ

İki yılı aşkındır pandemiyle mağdur olan şoför esnafının pandemi başladığı günden bu yana hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak hizmeti aksatmadan görevlerini ifa ettiklerini kaydeden Başkan Songur şöyle devam etti; Şoför esnafımız en iyi hizmeti sunmak için elinden geleni yapıyor. Durum böyle giderse şoför esnafı protesto için değil, gerçekten aracını yakıt alamadığı için işe çıkamayacak duruma düşecektir. Pandemi döneminden beri ayakta kalma mücadelesi veriyoruz. Son 6 aydan bu yana ise günlük esnafının seyri seferden kazandığı para akşam yaktığı mazotu depoya koymaya yetmiyor. Pek çok esnaf aracının bakımını bile yaptıramaz hale geldi. Hizmet kalitesini düşürmek de istemiyoruz, fakat fedakarca hizmet sunan şoförün dayanacak gücü kalmadı" diyerek soruna acil çözüm beklediklerini kaydetti.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor