SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK HİZMETİNDEN YARARLANAN VATANDAŞLAR İŞ SAHİBİ OLUYOR

Besni´de Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetinden yararlanan vatandaşların kendi hayatlarını idame ettirebilmeleri için Besni Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Özhanlar Tekstil arasında yapılacak protokol kapsamında yeni açılan fabrikalarında istihdam edile

GÜNDEM 6.07.2020 15:12:23 0
SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK HİZMETİNDEN YARARLANAN VATANDAŞLAR İŞ SAHİBİ OLUYOR

YAPILACAK PROTOKOLLE VATANDAŞLAR İSTİHDAM EDİLECEK

Yapılacak olan protokol öncesi Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetinden yararlanan vatandaşlar ve Özhanlar Tekstil yöneticileri Besni Sosyal Hizmet Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

ToplantıyaAdıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcıları Musa Şimşek ve Emre Çalgan, Besni Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Orhan, Özhanlar Tekstil yöneticileri İbrahim Halil Fındıkçı, Mesut Özhan ile Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetinden yararlanan vatandaşlar katıldı.

Toplantıda konuşan Özhanlar Tekstil yöneticileri İbrahim Halil Fındıkçı ve Mesut Özhan,  ilçede Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetinden yararlanan çalışmak isteyen tüm vatandaşların yeni açılan fabrikalarında istihdam edileceği açıkladı.

ORHAN; ?AMACIMIZ KENDİ YAŞAMINI

İDAME ETTİREN BİR TOPLUM DİNAMİĞİ OLUŞTURMAK?

Daha sonra konuyla ilgili açıklamada bulunan Besni Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Orhan ise; ?Ülkemizde 1986 yılından beri dezavantajlı vatandaşlarımızın yararına bir uygulama olarak süregelen Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti kapsamında Besni Sosyal Hizmet Müdürlüğü olarak ilgili mevzuat çerçevesinde kriterleri uyan vatandaşlarımıza Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti yapılmaktadır.

Bu hizmetle vatandaşlarımızın ekonomik ve sosyal olarak kendi yaşamlarını kendilerinin şekillendirmesi için tarafımızca sürekli nakdi yardımların yanında, mesleki çalışmalar, rehberlik çalışmaları ve İŞKUR eşgüdümünde meslek edindirme çalışmaları yapılmaktadır. Nihayetinde başvurusunu aldığımız vatandaşlarımızın herhangi bir yardıma bağlı kalmaksızın kendi yaşamlarını idame ettirmeleri amaçlanmaktadır. Sosyal devlet olmanın gereği olarak yardıma ihtiyacı olan bütün vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu belirtmekle birlikte amacımız çalışan, üreten ve hiçbir kişi ve kuruma ihtiyaç duymadan yaşamını idame ettiren bir toplum dinamiği oluşturmaktır? diye konuştu.

11 KİŞİNİN ŞARTLARI UYGUN BULUNDU

SAYININ ARTMASI İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

İlk etapta 11 vatandaşın şartlarının uygun bulunduğunu bu sayının artması için de gerekli çalışmaların devam edeceğini aktaran Orhan şöyle devam etti; ?Bu bağlamda ilçemizde fabrikaları bulunan işadamı hemşerilerimiz İbrahim Halil Fındıkçı ve Mesut Özhan ile Özhanlar tekstil olarak kurumumuz arasında bir protokol yapılacaktır. Bu protokol neticesinde Özhanlar Tekstil olarak işadamlarımız İbrahim Halil Fındıkçı ve Mesut Özhan, kurumumuzca Sosyal ve Ekonomik Hizmeti ile desteklenen vatandaşlarımız ile Besni Sosyal Hizmet Merkezi Konferans salonunda düzenlenen bir toplantıda buluşturuldu. Toplantıya Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcıları Musa Şimşek ve Emre Çalgan da iştirak ettirler.

Özhanlar Tekstil yöneticileri toplantıda yardım alan ve çalışmak isteyen tüm kişilere Besni´de yeni açılan fabrikada çalıştırılacaklarının sözünü verdiklerini ifade ettiler.

Yapılan toplantının hemen akabinde 11 kişinin şartları uygun bulundu ve yakın zaman içinde çalışmaya başlayacakları bildirildi. Bu sayının artması için ise gerekli koordinasyonun devam etmesi kararlaştırıldı. 

İşadamlarımız İbrahim Halil Fındıkçı ve Mesut Özhan, başvurusu kabul edilen vatandaşlarımızın ilk 3 ay İŞKUR kapsamında mesleki tecrübe kazanmaları sağlandıktan sonra sürekli işçi statüsüne kavuşacaklarını, bu bağlamda bir tür meslek edinmeyi de vatandaşlarımıza kazandırmaya çalıştıklarını söylediler. Özhanlar Tekstil ve yöneticilerine  devlet-millet bütünlüğünün somut bir örneği olan bu duyarlılık için teşekkür ediyorum? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor