Soygun Tatbikatı Gerçeği Aratmadı

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü tarafından kuyumcu soygunu tatbikatı düzenlendi. Düzenlenen tatbikat gerçeği aratmazken yapılan uygulama vatandaşlardan tam not aldı.

GÜNDEM 17.06.2017 09:55:02 0
Soygun Tatbikatı Gerçeği Aratmadı

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü tarafından kuyumcu soygunu tatbikatı düzenlendi. Düzenlenen tatbikat gerçeği aratmazken yapılan uygulama vatandaşlardan tam not aldı.

Adıyaman Emniyet Müdürü Metin Alper ve Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Nuh Tezcan´ında katıldığı Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından senaryo gereği bir kuyumcuyu tabancalı şekilde soyuldu.

Bir kişiyi yaralayan şüphelilerin yakalanması için senaryoda ´kapan´ kullanılarak, otomobilin tekerlekleri patlatıldı.

Otomobilde bulunan 2 şüpheli yakalanarak etkisiz hale getirildi. Otomobilde bulunan altınlar ise muhafaza altına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından suç ve suçlularla mücadelede etkin rol almak için tatbikat gerçekleştirdiklerini belirten Emniyet Müdürü Metin Alper, gazetecilere şu açıklamada bulundu:

"Suç ve suçlularla mücadelede etkin rol oynayan Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerimiz tarafından bugün bir tatbikat icra edildi.

Bu Tatbikatta bir kuyumcuyu silahlı şekilde soyup kaçan şahısların yakalanması için sıklıkla kullandığımız kapan uygulanmasını faaliyete geçirdik. Hırsızların soygunu yaptıktan sonra ekiplerimiz takibe geçtiler. Aracın geçiş güzergahına kapan atmak suretiyle aracın lastikleri patladı. Sizin de gördüğünüz gibi hareket edemez hale geldi. Ondan sonraki aşamalardan da arkadaşlarımız o silahlı soyguncuları etkisiz hale getirdi ama tatbikat sırasında da söylediğim gibi bizim gerçek yaşamda bu kadar daha kolay olmuyor işlerimiz, bu sonuçta bir tatbikattı ama arkadaşlarımızın hazır olup olmadıklarını test etme adına veya hazır olmaları için neler yapmamız gerektiğini bir kez daha alanda görmemiz adına iyi bir çalışma olduğunu düşünüyorum"

6 Aylık Süre İçerisinde Suç Oranları Düştü

6 aylık süre içerisinde yüzde 24 oranında suçlarda düşüş yaşadıklarını belirten Alper, konuşmasını şöyle sürdürdü; ?Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü faaliyetleri açısından da sizi bilgilendirmek istiyorum. Geçen yıl 2016 yılı 1 Ocak 14 Haziran tarihleri arasında suçlarda 1 Ocak 2017 den Haziran´a kadar geçen altı aylık sürede şahsa karşı işlenen suçlarda yüzde on on iki arasında mala karşı işlenen suçlarda yüzde yirmi dört oranında bir azalma olduğu görmüş oluyoruz. Yani son altı ayda altı aylık periyotta geçen yıla oranla şahsa karşı işlenen suçlarda yüzde on iki malla karşı işlenen suçlarda ise yüzde yirmi dört oranında bir azalma söz konusu.

Yine bu aynı olaylardaki faili meçhul olaylardaki aydınlatılmasındaki bir başarı söz konusu. Bugün yapmış olduğumuz uygulamalar süreç içerisinde devam edecektir. Biz personelimizi her zaman diri tutmak istiyoruz. Bu diri tutmamızın Adıyaman´ımızın her geçen gün daha iyiye giden huzur ortamını daha da huzurlu hale getirmek? dedi.

Alper, daha sonra tatbikatı izleyen çocuklarla selfi çektirerek çocuklara hediye verdi.

 

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor