SSK, Bağ-Kur Primleri Esnafı mağdur ediyor: ESNAF ZORDA..!

2019 yılı Bağkur primlerine yaklaşık %26 oranında zam yapılması Esnafı zor duruma soktu. Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen, artan Bağkur primleri ile ilgili olarak ?Bağkur primi ya aşağıya çekilmeli ya da esnafımıza yönelik rahatlatı

GÜNDEM 25.01.2019 16:26:53 0
SSK, Bağ-Kur Primleri Esnafı mağdur ediyor: ESNAF ZORDA..!

Teşvik yasası çıkmalı

2019 yılı Bağkur primlerine yaklaşık %26 oranında zam yapılması Esnafı zor duruma soktu. Elektrik, kira ve vergi gibi giderlerini ödemekte zorlanan esnaf bir de SGK´daki artışı ile birlikte ağır bir yük altına girdi.

Esnafın durumuyla ilgili açıklama yapan Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen ?Bir an önce Bağ-Kur primlerini aşağıya çekilmeli veya teşvik yasası çıkarmalıdır. Bunlar gerçekleşmediği takdirde, bölge ekonomisi büyük zarar görecek ve işsizliği de had safhaya ulaşacaktır.? dedi.

Esnaf zaten zor durumda

Yaklaşık yüzde 26 oranında artan Bağkur prim borcunun, esnafı zor durumda bırakacağına dikkat çeken İşitmen, ?2018 Yılı indirimsiz 700,17 TL indirimli ise 598,70 TL iken, 2019 yılı indirimsiz 882,51 indirimli ise, 754,61 TL´ye yükselmiştir. Burada mağduriyet söz konusu olacaktır. Bağkur primlerinin bir an önce düşürülmesini talep ediyoruz. Bu durum düzletilmediği takdirde primini ödeyemeyen esnaf tedavi olma imkanını da yitirmiş oluyor.

Ayrıca ülkemizin ekonomik şartları göz önünde bulundurulduğunda, yaşanan ekonomik durgunlukla beraber zaten zor durumda olan esnaf şu anda büyük bir mağduriyet içerisindedir. Çözüm noktasında ise, hükümetimiz bir an önce Bağ-Kur primlerini aşağıya çekilmeli veya teşvik yasası çıkarmalıdır.
Bunlar gerçekleşmediği takdirde, bölge ekonomisi büyük zarar görecek ve işsizliği de had safhaya ulaşacaktır.?

Çözüm üretilmez ise Esnaf işçi çıkarmak zorunda kalacak

Prim miktarının aşağıya çekilmesi noktasında Besni Esnaf Odası olarak girişimlere başladıklarını ifade eden Başkan İşitmen, ?Konuyu esnaflarımızla istişare ettik. Esnafımız soruna çare bulunmadığı takdirde, artan asgari ücret ve SSK primleri ile birlikte ağır bir yükün altına girdiklerini çözüm üretilmez ise işçi çıkarmak zorunda kalacaklarını dile getirdiler. Elektrik, kira ve vergi gibi giderlerini ödemekte zorlanan esnafımız bir de SGK´daki artışı ile birlikte ağır bir yük altına girmiştir. Bizde Besni Esnaf Odası olarak sorunun çözümü için konuyu Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken´e ileteceğiz. İnşallah en kısa zamanda bu sorunu çözmüş oluruz? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor