Sugözü acınası halde!

Besni´nin önemli mesire alanı Su gözü acınacak halde? Her yanı çöp dağları sarmış sinekten, kokudan geçilmiyor. Cennet vadi, tam anlamıyla ?pislik yuvasına? dönmüş durumda. Çevreci vatandaşlar tepki gösterirken, pikniğe gidip eğlenen çoğu kişi yine çöpler

GÜNDEM 15.08.2017 19:06:44 0
Sugözü acınası halde!

Duyarlı Vatandaşlar şikâyetçi!

Besni´nin önemli mesire alanı Su gözü acınacak halde? Her yanı çöp dağları sarmış sinekten, kokudan geçilmiyor. Cennet vadi, tam anlamıyla ?pislik yuvasına? dönmüş durumda. Çevreci vatandaşlar tepki gösterirken, pikniğe gidip eğlenen çoğu kişi yine çöplerini ortalığa saçarak geri dönüyor. Çöp dağları su gözünü kaplamış durumda.

Yaz mevsimiyle birlikte vatandaşların önemli uğrak yerlerinden biri olan Sugözü mesire alanındaki görüntü duyarlı vatandaşların tepkisine neden oldu.

Bu güne kadar çevre düzenlemesi konusunda adım atılmaması bir yana vatandaş olarak hali hazırdaki durumunu dahi koruyamıyoruz. Alanın her tarafını çöp dağları sarmış durumda. Koku ve sinekler bulaşıcı hastalıklara davetiye çıkartırken, birçok vatandaşın bu çöpün içinde piknik yapabilmesi ve ardından çöplerini olduğu yere bırakması ise çevreye duyarlılığı konusunda nerede olduğumuzu ortaya çıkarıyor.

?Burayı önce biz korumalıyız?

Sıcak havanın etkisiyle Çöp yığınlarında etrafa yayılan pis kokular pikniğe gelenlerin en büyük şikâyet konularından birisi olurken birçok aile piknik yapmadan geri dönüyor.

Sögözü´nün Besni´deki en önemli mesire alanlarından biri olduğunu belirten vatandaşlar; ?Piknik yapmak için geldiğimizde oldukça çirkin bir manzarayla karşılaştık. İnsanlar piknik yapıyor ve çöplerini oturdukları yerde bırakıyorlar. Burayı önce biz korumalıyız. İki poşet çöpü alıp konteynıra atmak çok mu zor. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum. Başka bir su gözü yok. Böyle giderse burası yok olup gidecek.? dedi.

Çöpler neden toplanmıyor

Yıllardır yapıldı yapılacak denilerek geçiştirilen Su gözünün düzenlenmesi konusunda da yetkilileri bir an önce harekete geçmeye çağıran ve Besni Belediyesine çöplerin neden toplanmadığını soran vatandaşlar, ?Bu kadar güzel bir mesire alanının bakımı ve temizliğini kim yapıyorsa biran önce buraya bir el atsınlar. Çöp yığını ve etrafa yayılan pis kokudan ötürü burada piknik yapmak neredeyse imkânsız. Besni Belediyesi için çok kolay bir işken neden bu görüntüye izin veriyor. Çöpleri neden toplamıyor. Yazıktır, böylesine güzel bir mesire alanının bu şekilde olması Besnililere yakışmıyor? şeklinde konuşarak tepki gösterdiler.

Vatandaştan yetkililere çağrı

Son zamanlarda Sugözü Mesire alanı pek çok kez gündeme gelmişti. Alanın kaymakamlık tarafından mı yoksa belediye tarafından mı düzenlemesi ve bakımının yapılacağı tartışılmıştı. Ancak haftanın neredeyse her günü insanlarla dolu olan Sugözü´nde yaşanan kötü manzara yetkililerin ilgisizliğini de gözler önüne serdi. Bunun üzerine piknik yapan vatandaşlar ise yetkililerin bu bölgeye bir an önce el atılması gerektiğini belirterek göreve çağırdılar.


Anahtar Kelimeler: Sugözü acınası halde

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor