SUGÖZÜ’nün Kaderi değişiyor mu?

GÜNDEM 16.08.2014 08:15:02 0
SUGÖZÜ’nün  Kaderi değişiyor mu?

Besni Belediyesine tahsis edilmesi istendi

Besni Belediyesi tarafından Sugözü piknik alanına sahip çıkılarak, piknik alanının mesire alanı olarak tescil edilip, Besni Belediyesi’ne tahsis edilmesi için çalışma başlatıldı. Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Sugözü’nün mesire alanı olarak tescil edilmesi için çalışmaların başladığını ifade ederek, Sugözü piknik alanının temizlik ve bakım işlerinin üstlenildiğini söyledi.

Sugözü piknik alanında incelemede bulunan Belediye Başkanı Öztürk, konu hakkında gazetemize yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi. “ Besni Belediyesi olarak Orman ve Su Bakanlığımız nezdinde bölge ve il müdürlükleri aracılığıyla da bazı girişimlerimiz oldu. Bunlardan birincisi Sugözü’nün mesire alanı olarak tescil edilmesi, tescil edildikten sonrada Besni Belediyesine tahsis edilmesi yönünde bir çalışma yaptık.”

Katı ve sıvısal atıklar için Belediye garanti verdi

“Devlet Su İşleri bu mesire alanı tesciline bir engel koymuştu. Taşkın korumayla ilgili ve sıvısal atıkların bertaraf edilemeyişiyle içme sularıyla karışabilmesi tehlikesiyle ilgili. Bizde onunla ilgili taahhütnamede bulunduk. O taahhütname doğrultusunda ‘katı ve sıvısal atıkların bertarafı belediyemiz tarafından yapılacaktır ve taşkın koruma sınırı belediyemiz tarafından oluşturulacaktır’ diye ilgili taahhütnameyi verdik ve olumsuzluğu ortadan kaldırdık. 

Şuanda mesire alanı olarak tescil edilmesinde bir mani kalmadı. İl Müdürlüğümüzle birlikte bir vaziyet planı çıkarılacak, oradaki alan tümüyle projelendirilecek. Daha sonra da mesire alanı olarak tescil edilmek üzere Orman ve Su Bakanlığımıza tescile gönderilecek. Bu tescil sağlandıktan sonra Besni Belediyesi olarak Sugözünün işletilmesine tahsis talep edeceğiz. Bu doğrultuda da Sugözünün sahipsizliği, ilgisizliği ve bakımla ilgili olan bütün sorunları belediyemiz tarafından karşılanmak suretiyle memleketimize ve vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız.” dedi.

“Yeşil Bir Besni için Çalışmalara devam”

Merinos’un öncülük ettiği “Yeşil bir Besni için Tüm Besnililer el ele” Projesi kapsamında da çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Öztürk, “Bir diğer çalışmamız da Ramazan ayında Şanlıurfa Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğümüzü de ziyaret etmiştik. O ziyaretimizde de Merinos'un da öncülük yaptığı Yeşil Besni Projesiyle alakalı çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. 

Belediye olarak, belediyenin sınırlarındaki mücavir sınırlarının içerisinde veya dışındaki alanları da buna dahil ederekten şuanda alan tespiti yapıp, bu on gün içerisinde de müracaatımızı yapıp Orman Bakanlığı'nın bize bu projemizle ilgili gerek proje desteği, gerekse ağaç teminiyle ilgili desteklerini almak üzere Kaymakamlığımız, Belediyemiz ve başta da Merinos olmak üzere bütün halkı bu işin içerisine katarak planladığımız ağaçlandırma seferberliğimizin faaliyetine geçilmesiyle ilgili çalışmalarımızın startını vermiş olduk.”

Erkenek suyu için Ankara'dan heyet gelecek

Öztürk, “Ayrıca Erkenek suyuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Ankara'dan heyet gelecek, bununla birlikte Sugözü'nün su alabilmesiyle ilgili yani yukarı taraflarında su temini arayışı içerisindeyiz. Orada eğer istenildiği kadar su temin edebilirsek Sugözü’nde ki içme suyu temininde ki iki terfili olan hattı tek terfiye düşürerek ciddi bir tasarruf sağlamayı düşünüyoruz, onunda çalışmalarını yürütmekteyiz.” dedi.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor