Sugözü´nü Sel Vurdu

Özellikle yaz aylarında hem Besnili hem de Besni dışındaki vatandaşların yoğun rağbet gösterdiği Sugözü Mesire alanı bu yıl yağan aşırı yağışlar ve sel nedeniyle içler acısı bir hal aldı. Geçtiğimiz yıl Besni Kaymakamlığının yaptığı projelerle toparlanan

GÜNDEM 30.04.2019 15:55:22 0
Sugözü´nü Sel Vurdu

Vatandaşların uğrak noktası

İlçemizin önemli mesire alanlarından olan Sugözü mesire alanı özellikle yaz aylarında binlerce vatandaşın günün stresinden kurtulmak için rağbet gösterdiği uğrak noktalarının başında geliyor. Hem Besnili vatandaşların hem de Besni dışındaki vatandaşların aileleriyle birlikte gelerek vakit geçirdikleri Sugözü Mesire alanında bu yıl aşırı yağışlar nedeniyle içler acısı bir hal aldı.

Aşırı yağışlardan dolayı suyun yükseldiği Sugözü´nde taşan sel suları vatandaşların oturma alanlarını dahi su altında bıraktı.

Gencer yapımı için yoğun çaba göstermişti

Geçtiğimiz yıl Sugözü Mesire alanında her anlamda restorasyon için Besni Kaymakamlığının yürüttüğü, GAP İdaresi ve Adıyaman İl Özel İdaresinin finanse ettiği bir proje hazırlanmıştı.

Kaymakam Ahmet Gencer´in girişimleriyle hayata geçirilen proje ile Sugözü´nün çevre düzenlemesi yapılmış, bay-bayan ve engelli tuvaletleri, bay-bayan mescitleri, çeşmeler, banklar, mangallıklar, köprü, şelale, çöp kovaları, çocuk oyun grubu ve otopark yapılmış, Mesire alanında güvenlik personeli ve temizlik elemanları görevlendirilmişti. Sugözünün yeni halini duyan on binlerce kişi geçtiğimiz yaz burayı ziyaret etmişti.

Şimdi ne olacak?

Hali hazırdaki durumuyla içler acısı durumda olan Sugözü Mesire alanının akıbeti ise merak konusu. Havaların ısınmasıyla birlikte binlerce vatandaşın yine uğrak noktası olacak olan Sugözü´nde yeniden bir çalışma yapılıp yapılmayacağı ise bilinmiyor.


Anahtar Kelimeler: Sugözü Vurdu

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor