Suriye’deki katliam için Besni’de Gıyabi cenaze namazı kılındı

GÜNDEM 3.09.2013 09:12:18 0
Suriye’deki katliam için Besni’de Gıyabi cenaze namazı kılındı

 

Gıyabi cenaze namazına AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet  Erdoğan ile birlikte sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Besni Dolunay Derneği Başkanı Fatih Polat namaz sonrası yaptığı basın açıklamasında, “İnsanlık, karanlık günler yaşamaktadır. Mısır'da seçimle işbaşına gelen meşru cumhurbaşkanını ve hükümeti deviren gayrimeşru General Sisi Cuntası, darbeye karşı meydanlarda barışçıl bir şekilde direnen kendi halkına karşı vahşi bir katliam uygulamaktadır. Halkın iradesini gasp eden rejim, zulümde ve vahşette ataları olan Firavunlarla ve işbirlikçileri İsrail rejimiyle adeta yarış halindedir. Zulüm, arşa dayanmıştır. Yıllardır İslam dünyasını ve Müslümanları doğrudan sömüren ve ezen emperyalist güçler, şimdilerde bu işi General Sisi gibi işbirlikçileri vasıtasıyla yapmaktadırlar. Müslüman halkların iradeleri ve tercihleri hiç sayılmakta, Ortadoğu'da ve diğer coğrafyalarda baskı ve zulüm rejimleri hüküm sürmektedir. Halkın ve hakkın iradesini hakim kılmak için barışçı bir mücadele yürüten, Mısırlı kardeşlerimizin zaferi için her türlü desteğe hazırız.” dedi.

Yapılan basın açıklaması esnasında vatandaşlar sık sık “Halepçe’yi unutma Suriye’ye sahip çık”, “zulme karşı omuz omuza”, “katil ABD Orta doğudan defol” gibi çeşitli sloganlar attı.

Daha sonra Gakhan Serter’in okuduğu dualar esnasında vatandaşlar gözyaşlarına boğulurken, Gökhan Serter’in kendinden geçtiği ve dua okurken titrediği görüldü.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor