Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Suriyeli Çocukların Türkçe Aşkı

Suriye´deki iç savaştan kaçarak Türkiye´ye sığınan Suriyeli çocuklar, Besni´de Türkçe öğrenmek için derslere büyük ilgi gösteriyor.

EĞİTİM 4.03.2017 09:12:11 0
Suriyeli Çocukların Türkçe Aşkı

Suriye´deki rejim güçlerinden kaçarak Türkiye´ye sığınan Suriyeli mülteci ailelerin çocukları Türkçe öğrenmek için derslere büyük ilgi gösteriyor.

Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açılan 9 sınıfta toplam 160 Suriyeli öğrenci Türkçe derslerine ilgi gösteriyor.

İlçedeki Suriyeli çocukların Türkçeyi öğrenmeleri ve uyum sağlamaları için kurslar düzenlediklerini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açılan kurslarda 160 öğrencinin Türkçeyi öğrendiğini söyledi.

Neşet Yazar; ?Şuan İkinci Kursumuzu Düzenliyoruz?

Suriyeli vatandaşların ülkemizde misafir olduğunu vurgulayan Yazar, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada; ?Ülkelerinde savaş nedeniyle ülkemize sığınmış olan, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, hükümetimiz ve halkımızın desteğiyle aramızda misafirlerimiz olan Suriyeli kardeşlerimiz için Türkçeyi daha iyi öğrenmeleri, uyum sağlamaları amacıyla Besni´mizde kurslar düzenlenmiştir.

Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle yapmış olduğumuz kurslarımıza 160 kişi devam etmiş olup ki bunların 144´ü sürekli devam eden öğrencilerimizdir. Bunlar A1 seviyesinde birinci kursu aldı, şuan ikinci kursumuza başladık.

?Onlar Bizim Misafirimiz?

Öğrencilerimiz oldukça güzel bir şekilde uyum sağladılar ve Türkçeyi bizim kadar güzel konuşuyorlar. Hatta bazı öğrencilerimiz İstiklal Marşı´nın on kıtasını rahatlıkla okuyorlar. Bundan dolayı da çok mutluyuz. Onlar bizim burada oldukları sürece misafirlerimizdir. Biz bu misafirperverliği en iyi şekilde yapmak istiyoruz? dedi.

Kurstaki öğrencilerin derslere istekli olduğunu ifade eden Sınıf öğretmeni Ali Bekir Barutçu ise ellerinden geldiği kadar öğrencilere destek olmaya çalıştıklarını kaydetti.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER