SÜRÜCÜ KURSLARINDAN PARKUR TEPKiSi..!

.

GÜNDEM 5.08.2022 08:34:00 0
SÜRÜCÜ KURSLARINDAN  PARKUR TEPKiSi..!

Yıllardır Besni Organize Sanayi Bölgesi içerisinde direksiyon eğitimleri veren sürücü kurslarının diğer fabrikaların araçlarına engel oldukları gerekçesiyle OSB’ye girişleri yasaklandı. OSB girişine asılan tabelaya ve parkur sorununa tepki gösteren Sürücü Kursu yetkilileri, bu zamana kadar OSB içerisinde hiçbir kazaya karışmadıklarının altını çizerek parkur sorununun çözülmesini talep etti.

“YASAK YAZISINA UYDUK ANCAK ASILAN TABELA BİZLERİ ÜZDÜ”

Yıllardır Besni Organize Sanayi Bölgesi içerisinde ehliyet alacak vatandaşlara eğitim veren sürücü kursları, diğer fabrikaların araçlarına engel oldukları gerekçesiyle OSB içerisinden çıkarıldı. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından sürücü kurslarına yasak yazısı gönderilirken yasağa uymayanlar için de cezai işlem uygulanacağı belirtildi. 
Sürücü kursları gelen yasak yazısına uyarak OSB içerisine girmezken bir de OSB girişine asılan tabelaya tepki gösteren Sürücü Kursu yetkililerinden İsmet Türkeri; “ biz zaten yasağa uymaya başlamıştık. Bu asılan tabela bizleri derinden üzmüştür” dedi.
Hali hazırda bu zamana kadar OSB içerisinde hiçbir sürücü kursunun hiçbir kazaya karışmadığını dile getiren Türkeri, eğitim faaliyetleri için yeni belirlenecek parkurun trafiği aksaklığa uğratacağını belirtti. Geçici olarak Şehit Bekir Oruçtutan Ortaokulu civarında faaliyetlerde bulunan sürücü kurslarının o bölgeden de yakında çıkarılacağını söyleyen Türkeri; “15 Temmuz Şehitler Mahallesinde bir güzergah ayarlanacağı söyleniyor ancak orası da gelişmekte olan ve sürekli olarak yol ve inşaat çalışmalarının devam ettiği bir bölge. Yani eğitim faaliyetleri için yine uygun değil” diye konuştu.

SÜRÜCÜ KURSLARINI DİNLEMEDEN KARAR ALDILAR

OSB’deki yasak kararının sürücü kurslarıyla istişare edilmeden alındığını ifade eden İsmet Türkeri şunları kaydetti; “Bilindiği üzere Besni ilçemizde bulunan mevcut sürücü kursları 7 yıla yakındır Organize Sanayi Bölgesinde Eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. Haziran ayı itibariyle mevcut kursların eğitim araçlarının diğer araçlara engel olduğu iddiasıyla OSB içerisinde eğitim faaliyetleri durduruldu ve araçların OSB içerisinde görüldüğü takdirde gerekli cezai işlem uygulanacağı bildirildi. Şunu belirtmek isterim ki sadece araçlarda eğitim alınan adaylara, günlük OSB içerisinde yürüyüş yapan yayalara ve bulunduğumuz güzergahta bulunan fabrikalara sorulduğunda herhangi bir engel durumumuz olmadığını ve bugüne kadar hiçbir sürücü kursu araçlarının OSB içerisinde kazaya karışmadığı apaçık ortadır. Sayın OSB yönetim kurulu başkanı ve üyeleri sürücü kurslarını dinlemeden OSB içerisinden çıkartmışlardır”

YENİ YAPILACAK PARKUR TRAFİĞİ AKSATACAK

Türkeri şöyle devam etti; “Yeni yapılacak parkurda eğitim araçlarının akan trafiği yüksek oranda aksatacağı aşikardır ve Akan trafikteki araçların eğitim araçlarına tahammülü ve tavrı ortadır. Usta öğreticilerimizin ve araçlarımızın mal ve can güvenlikleri yoktur. Hızla artan maliyetler nedeniyle Sürücü Kursları zor durumda ve zararına faaliyetlerini sürdürüyor. İlçemize hizmet etmekten ve trafikte saygılı, hoşgörülü şoför adayları yetiştirmekten başka görevimiz yoktur. Sayın OSB Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Müdürü İnşallah aynı kararlılığı 24 saat OSB içerisinde uyuşturucu, fuhuş ve her türlü pisliği yapanları çıkartıp cezai işlem uygularken de görürüz” 

SÜRÜCÜ KURSLARI DA MİLLİ EĞİTİME BAĞLI BİR KURUMDUR

Bir diğer sürücü kursu yetkilisi Battal Coşkun ise; “Sayın Besni OSB yönetim kurulu başkanı ve üyeleri, yaklaşık 6 yıldır sürücü kursları eğitim ve sınav alanı olarak kullanılan OSB alanında şimdiye kadar çok şükür herhangi bir kaza vs. olmamıştır. Bizlere tebliğ edilen yazıdan itibaren herhangi bir şekilde araçlarımız OSB bölgesine eğitim değil Merinos hariç bağ evleri olarak verilen fabrikaların önünden bile geçilmemiştir. 
Daha önceleri OSB bölgesi uyuşturucu, fuhuş ve her türlü pisliğin yapıldığı bir yer iken biz sürücü kursları sayesinde tenha yer olmaktan çıkıp insanların rahat bir şekilde girip çıktığı bir yer haline gelmiştir. Bu OSB girişine asılan tabela bizleri derinden üzmüştür. Biz bu memlekete hizmet etmekten başka ne yaptık. Ayrıca Sürücü Kurslarının Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, denetimlere tabi resmi bir kurum olduğunu da belirtmek isterim” dedi. 
 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor