Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Tekel Depoları ?Millet Bahçesi? Oluyor

Yıllardır atıl durumda bulunan Yenikent´teki eski Tekel Depolarının yeri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Millet Bahçesi olmak üzere Besni Belediyesine tahsis edildi.

GÜNDEM 14.09.2019 09:03:06 0
Tekel Depoları ?Millet Bahçesi? Oluyor

Yenikent bölgesinin en gözde alanı olan eski TEKEL Depolarının yeri Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre´nin girişimleri sonucu ?Millet Bahçesi? projesi için Besni Belediyesi´ne tahsis edildi.
Yıllardır ne olacağı belirsizlikle Yenikent´in göbeğinde bulunan eski TEKEL Depoları için, Çevre Şehircilik Bakanlığı, Besni Belediyesi´nin bu alanı ?Millet Bahçesi? olarak kullanma talebine onay verdi.
Konu hakkında açıklamada bulunan Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, ?Uzun süredir Yenikent Bölgemizde atıl durumda bulunan eski TEKEL Depolarının yerini Besnili vatandaşlarımızın hizmetine nasıl kazandırırız düşüncesiyle girişimlerimiz oldu. Projelerimiz arasında da yer alan ?Millet Bahçesi? için bu talebi uygun gördük ve Besni´mize nefes aldıracak bir alan olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. İlçemize vatandaşlarımıza hayırlı olsun? dedi.
Tüm gayretlerinin Besni´ye ve Besnililer´e en güzel eserleri bırakmak olduğunu ifade eden Emre, ?Göreve geldiğimiz günden itibaren yoğun gayretlerle Besni´ye hizmet için projeler üretiyoruz. İnşallah, zamanla bu projeleri teker teker hayata geçireceğiz. Besni´mizin tarihi birikimine yaraşır projelerimiz için gerekli izin ve tahsis aşamaları sonucunda projelerimiz yakın zamanda somut olarak görünür olacaktır.
?Millet Bahçesi? için Tekel Depoları alanının bize tahsisinde emek gösteren başta Çevre Şehircilik Bakanımız Murat Kurum´a, bizlerden desteğini esirgemeyen ve hizmetlerimiz için büyük çabalar sarf eden AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın´a, Milli Emlak Genel Müdürü ve tüm bakanlık personelimize teşekkür ediyorum? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER