Tektuğ, Sincik’e rüzgar enerji santrali kuruyor

GÜNDEM 15.01.2013 10:47:41 0
Tektuğ, Sincik’e rüzgar enerji santrali kuruyor

 

Adıyaman'ın Sincik ilçesine bağlı Sakız Köyü Velitepe mevkiinde, rüzgar enerji santrali kurma çalışmaları devam ediyor.
Besnili hemşerimiz hayırsever işadamı İbrahim Tuğsuz’un sahibi olduğu Tektuğ Elektrik Üretim AŞ tarafından kurulan santralde, yıllık ortalama 6,9 m/s rüzgar hızı ile 1 yılda 60 GW saatlik elektrik üretmesi bekleniyor. Tesisin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ilk rüzgar santrali olacağı bildirildi. 11 adet tribünden şu ana kadar 6’sı tamamlandı.
2013 yılı içerisinde tamamlanması beklenen bu santraller tamamlandığında teknik servis ve özel güvenlik alanlarında 20 kişiye sürekli olarak istihdam sağlaması bekleniyor. 
Sincik Kaymakamı Ergün Baysal; “Rüzgar santrali ilçeyi enerji merkezi haline getirecek. Yapımı devam eden rüzgar santralinin ilçeyi enerji merkezi haline getirecek” dedi. Çalışmaları yerinde inceleyen ve firma yetkililerinden bilgi alan Baysal, santralin getirilerinin önümüzdeki yıllarda görüleceğini belirtti. Rüzgar enerjisi bakımından ilçedeki mevcut potansiyelin dikkat çekici boyuta geldiğini, yapılan yatırımların ilçe için önemli bir istihdam kaynağı oluşturacağını aktaran Baysal, şunları kaydetti: “İlçedeki yatırım türlerinin incelenmesi, Sincikli olup ekonomik durumu yerinde olan insanların ve yerli firmaların fırsatları değerlendirmesi Sincik'in geleceğini belirleyecektir. 150 milyon dolarlık rüzgar enerjisi yatırımı ile 200 milyon dolarlık Alancık Barajı yatırımı ilçeyi çok yakın zamanda bir enerji merkezi haline getirecek.'

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor