Telefon Dolandırıcılarına Besni Polisinden darbe

GÜNDEM 9.12.2013 07:56:39 0
Telefon Dolandırıcılarına Besni Polisinden darbe

 

Aksaray PTT şubesine 13.337 TL gönderdi

Geçtiğimiz Pazartesi günü akşam saatlerinde ilçemizde tanınmış bir esnaf olan Mustafa Y. cep telefonundan dolandırıcılar tarafından arandı. Kendisini Cumhuriyet savcısı olarak tanıtan telefondaki şahıs Mustafa Y.’ye hesabından PKK’ya para gönderildiğini söyleyerek korkuttu.

Kafası karışan Mustafa Y.’yi ikna etmeyi başaran dolandırıcıya Mustafa Y. Besni PTT şubesinden İstanbul Aksaray PTT şubesine 13.337 TL gönderdi. Bu durumu öğrenen Besni İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri konuyu teyit ettikten sonra seri şekilde İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçip, İstanbul Aksaray şubesinden parayı çeken C.E (20) F.C (37) isimli şahıslar Güven Timleri tarafından 13.337 TL para ile birlikte yakaladılar.

“Bankaya az kaldı Komiser bey”

 

Çarşamba günü de Besni’de 2. Telefon dolandırıcılğı olayı yine Polisin dikkati sayesinde önlendi.

Besni’ye bağlı bir köyde ikamet eden bir vatandaşa kendisini Komiser Kadir olarak tanıtan dolandırıcı, PKK korkusu vererek oğlunun hesaplarını kurtarmak için köylü vatandaşı telefonda ikna etti. Dolandırıcı vatandaşı telefonu kapattırmadan Besni’ye getirmeyi başardı.  Vatandaşın Besni Emniyet Müdürlüğü önünden geçerken telefondaki dolandırıcıya ‘bankaya az kaldı Komiser bey’ diye hitap etmesi üzerine bunu duyan nöbetçi Polis memuru hemen vatandaşın yanına vararak dolandırıldığını ikna edip, mağdur olması önlendi.

Vatandaşımız devlet görevlilerine güvendikleri için dolandırılıyorlar

Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan vatandaşları bu konuda uyararak, “İlçemizde Mahalli basın, internet, broşür ve belediye hoparlöründen ikaz edilmesine rağmen vatandaşlarımız yine aranıyor yine aynı senaryo ile vatandaşlarımızın devlet görevlilerine duydukları güvenden dolayı dolandırılıyorlar. Tüm vatandaşlarımızı bu tür telefonlara inanmamaları konusunda yeniden uyarıyorum. Devletin Polisi, Savcısı Askeri vatandaşını arayıp para istemez, yada korkutup tehdit etmez” dedi.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor