Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Ticaret Sicil Harçları artık Oda´ya ödenecek

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, daha önceden vergi dairelerine ve bankalara yatırılan ticaret sicil harçlarının artık Oda tarafından tahsil edilmeye başlandığını belirtti.

FİNANS 25.01.2017 13:34:06 0
Ticaret Sicil Harçları  artık Oda´ya ödenecek

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, daha önceden vergi dairelerine ve bankalara yatırılan ticaret sicil harçlarının artık Oda tarafından tahsil edilmeye başlandığını belirtti.

Adıyaman TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, daha önceden vergi dairelerine ve bankalara yatırılan ticaret sicil harçlarının artık Oda tarafından tahsil edilmeye başlandığını belirtti.

Hükümetin yatırım ortamının iyileştirilmesi maksadıyla ticaret sicil harçlarının Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsaları tarafından tahsil edilmesi için de bazı kanunlarda değişikliğe gittiğini söyleyen Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, ?Bu konudaki uygulamada 1 Ocak 2017´den yürürlüğe girdi. Önceden gerçek kişilerin, şirketlerin ve kooperatiflerin ticari faaliyete başlamadan önce ticaret sicil kaydı oluşturmak zorundaydı. Bilindiği gibi kayıt sırasında bazı belgelerin yanı sıra bankalara veya vergi dairelerine ticaret sicil harcı yatırıldığını gösteren makbuz isteniyordu? dedi.

ZAMANDAN TASARRUF

Sicil harçlarının 2010 yılında yapılan düzenleme ile bazı bankalara ve vergi dairelerine yatırıldığını kaydeden Başkan Uslu, ?Ancak, zaman alan ve bürokratik işlemleri çoğaltan bu uygulama yeni yıldan itibaren kaldırıldı. Ticaret sicil harçlarını artık odamızda tahsil edilecek. Üyelerimiz, Oda´ya geldiğinde burada hem ticaret sicil harcını yatırmış olacak, hem müdürlüğün istediği belgeyi alarak zaman kaybetmeden işlemlerini bitirmiş olacaklar. Üyelerimizin lehine uygulamalar içeren tebliğ dolayısıyla başta hükümetimize ve TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu´na teşekkür ediyoruz? diye ifade etti.


Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024
Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER