TMO Mısır kurutma cihazı inşaatı başladı

GÜNDEM 12.10.2012 12:54:04 0
TMO Mısır kurutma cihazı inşaatı başladı

 

 Milletvekili Mehmet Erdoğan, Toprak Mahsülleri Ofisi’ne yapılacak olan mısır kurutma cihazının inşaatını gezerek incelemelerde bulundu. Mısır kurutma cihazının yanı sıra 10 bin ton kapasiteli deponun inşaat çalışmalarının başladığını da sözlerine ekledi.

Toprak Mahsülleri Ofisine (TMO)’ya yapılan mısır kurutma cihazı ve 10 bin tonluk depo inşaatı hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Erdoğan şu ifadelere yer verdi:

‘Genel Seçimlerden önce söz vermiştik’

“Besni Toprak Mahsülleri ofisimize daha önceden 10 bin ton kapasiteli silomuz vardı. Yeni dönemde hem mısır kurutma cihazını getirecek, hemde yeni 10 bin tonluk bir depo yağacağız demiştik. Genel seçimlerden öncede taahütlerimizden sözlerimizden biriydi. İhalesi yapıldı ve inşaat çalışmaları başladı. 8 ay içerisinde de tamamlanacak. Çiftçilerimiz, üreticilerimiz mağdur olmayacaklar. Ben gerek Toprak Mahsülleri Ofisi Genel Müdürümüze, gerekse ilçemizde görevini yürüten Mehmet Güler beye teşekkür ediyorum. Büyük bir gayret içerisinde oldular. Çiftçilerimiz, üreticilerimiz ofis kapısında AKP iktidarı sürecinde yapılan güzel çalışmalarla ofis kapısında beklemediler, mağdur olmadılar. Ne zaman gelseler ofis onlara her konuda yardımcı oldu. Bundan dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Bu yeni yapılacak mısır kurutma cihazı, üç katlı idari bina, yangın malzeme deposu, yangın ile ilgili depolar ve 10 bin tonluk silomuzla beraber ofimiz daha modern bir imkana kavuşacak. Ortalama günlük 1200 ton kapasiteli ürün alımı yapabilecek. Bir depomuz olacak ve hem alım hemde satışı yapılabilecek.”

 

Bögedeki sulu tarımın önemini de vurgulayan Erdoğan, Besni’nin sulu tarım alanında cazibe merkezi olduğunu kaydetti. Erdoğan; “Bölgemizde de sulu tarım gerçekten çok önemli. Adıyaman’da bu anlamda Besni’nin bir cazibe merkezi olduğunu biliyoruz. Bizim asıl hedefimiz çiftiçimize yardımcı olmaktır. Adıyaman’ın tarımla kalkınacağının farkındayız. Sulu tarımla daha da büyüyeceğini gerçekten biliyoruz. Tarım sektör olarak önemini değerini yüzyıllar geçsede kaybetmeyecek bir sektör. Çünkü insanların mutlak noktada ihtiyacı olduğu buluştuğu bir sektör.

‘Koçali Barajının İnşaatı önümüzdeki yıl başlayacak’

Adıyaman’da ki hedefimiz sulu tarımın yaygınlaşmasıdır. Bu anlamda daha öncede bu müjdeli haberleri vermiştik. Önümüzdeki yıl inşallah Koçali Barajımızın ihalesi biter bitmez önümüzdeki yıl inşaat ihalesine başlanacak. Zaten Çetintepe Barajı ile ilgili de geçtiğimiz ayın 28’in de ön talep toplama ihalesi yapılmıştı. Bu devam ediyor. Bunda yeterliliği kazanan firmalar önümüzde ki günlerde ikinci ihaleye çağrılacak ve Çetintepe Barajında ihale neticelendirilmiş olacaktır.

‘290 bin dönüm arazi suya kavuşacak’

Bu,  Gölbaşı, Besni ve Adıyaman bölgesindeki toplam 290 bin dönüm arazinin suya kavuşması demektir. Suya kavuştuğu zaman ürünlerimiz hem çeşitlilik olarak, hem desen olarak değişecek, hemde verimlilik artacak ve bereket gelecektir. O zaman ofise ihtiyacımız olacak. Işte onun ilk adımını ilk basamağını biz bugün ofiste gerçekleştirmiş oluyoruz. Temel atma çalışmaları devam ediyor. 8 aylık süreç içerisinde de inşallah bu bitirilecek. Çiftçilerimize her noktada yardımcı olmak bizim görevimizdir. Önümüzdeki yıllar içerisinde de Besni’de hasılatta bir bereket, bir rekolite artışı zaten bekliyoruz sulu tarımla birlikte. Çiftçilerimizin enerji maliyetlerindeki artışında önüne geçilebilecek en önemli husus cazibeli sulamaydı. Çetintepe Barajı da bunlardan bir tanesidir. Buradan çiftçilerimize hayırlı bereketli hasatlar diliyorum.

‘Mısır hasadı başladı’

Mısır hasadı başladı ve yaklaşık olarak Besni’de 6500 tonluk bir alım yapıldı dün itibari ile bugüne kadar. Belki bu 7500 – 8000’leri de bulabilir. Çiftçilerimiz ürünlerini istediği yere satabilecek. Toprak Mahsulleri Ofisi de, piyasayla, tüccarla, üreticiyi dengede tutup, hem üreticinin mağdur olmaması, hem de piyasadaki tüccarın mağdur olmaması ama en önemli hususta tüketicinin de mağdur olmaması ile ilgili piyasayı düzenleme görevi var. Toprak Mahsülleri Ofisi de süreç üçerisinde bunu en güzel şekilde yapıyor. Fiyatlar düşükse müdahale alım fiyatlarında bulunuyor. Fiyatlar uygunsa zaten devam ediyor. Çiftçide memnun, üreticide memnun, tüccarda memnunlar.”

‘Ne söz verdiysek, sözlerimizin takipçisi olduk’

Türkiye’nin her yerinde iantiye niteliğinde çalışmaların olduğunu ve Besni’nin de bu çalışmalardan nasibini aldığını vurgulayan Milletvekili Mehmet Erdoğan, bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a müteşekkil olduklarını dile getirdi.

Konuşmalarına son verirken şu ifadelere yer verdi: “Ben bir kez daha Besni’de ki çiftçilerimize, Adıyaman’da ki çiftçilerimize bu yapılan tesisin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Tabi bizi gururlandıran bir hususta şu ki; Sayın Başbakanımıza bir kez daha müteşekkiliz. Türkiye’nin her yerinde şantiye niteliğinde çalışmalar var. Besni’de bundan nasipleniyor. Birlikte gayret ettiğimiz çalışmalar birisiydi. 2011 seçimlerinden once söz verdiğimiz hususlardan birisiydi. Bu zamana kadar ne söz verdiysek, sonuna kadar sözümüzü takip etmişiz, yerine getirmişiz, bunların birer birer inşaat safhasını, açılış safhalarını beraber yaşıyoruz ve bu da bizi mutlu ediyor. Milletimize, memleketimize hizmet etme sevdamız artarak devam ediyor. Yeni hizmetlerimiz, yeni projelerimiz var ve önümüzdeki günlerde de bunları da açıklayacağız. Buradan hem çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun demek istiyorum. Hem de Besnimize, ilçe teşkilatımıza, başkanımıza, İl Genel Meclis üyemize bu işleri takip ettikleri içinde ayrıca teşekkür ediyoruz. Basın mensuplarına da faaliyetleri kamuotuna yansıttıkları için onlara da ayrıca teşekkür ediyoruz.”

   

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor