TOKİ Listeleri askıya çıktı; Kılınç: Şikâyetlerin Takipçisi olacağız

472 konutla ilgili kura çekiminin ardından Listelerin geç açıklanması soru işaretlerine neden oldu.

GÜNDEM 4.08.2017 15:42:10 0
TOKİ Listeleri askıya çıktı; Kılınç: Şikâyetlerin Takipçisi olacağız

472 konutla ilgili kura çekiminin ardından Listelerin geç açıklanması soru işaretlerine neden oldu.

Kuraya katılıp ev çıkmayan bir vatandaş kurada kendisine haksızlık yapıldığını iddia ederken CHP ilçe Başkanı da kura sonrasında çok aşırı şekilde rahatsızlık ve şikâyet olduğunu belirtti. 

Alt gelir grubu aileler için Besni Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve TOKİ işbirliğiyle yapılan 472 konutla ilgili kura çekiminin ardından Listeler Sosyal Yardımlaşma Vakfında Salı günü askıya çıkarıldı.

Geçtiğimiz Cuma günü yapılan kuranın ardından listede kimlere ev çıktığı kamuoyunda büyük merak konusu oldu. Kurada kendisine ev çıkmayanlar içerisinde bazıları haksızlığa uğradığını iddia ederken, CHP İlçe Başkanı Hakan Kılınç´ta yaptığı açıklamada ?Kura´da ismi okunup, daha sonra liste de ismi olmayan vatandaşlarımızın olduğu??, ?Maddi durumu çok iyi olan şahısların listeye girdiği ve kurada ev çıktığı? iddialarını dile getirdi.

 ?Vatandaşımızın

Kafası Karışık!?

 Kılınç yaptığı açıklamada, bu tür şikâyetlerin yetkililerce değerlendirilip kamuoyunun aydınlatılması gerektiğini belirterek şöyle konuştu. ?Vatandaşımızın Kafası Karışık! Besni 4. Etap TOKİ konutlarının kurasından sonra pis kokular gelmeye başladı. Dar Gelirli ve öncelikli Engelli Vatandaşlarımız için yapılan Konutlar öncelikle İlçemize Hayırlı olsun. Emeği geçenlere Teşekkürler. Fakat kura ve kura sonrasından dolayı çok aşırı şekilde rahatsızlık ve şikâyet var. Şikâyetlerden bir kaç örnek verirsek;

1- Noter huzurunda çekilen kura listesi neden basınla paylaşılmıyor? 

2- Kura sonucu ev çıkan vatandaşımızın bugün yapılması gereken işlemleri neden daha sonraya erteleniyor?

3- Kura´da ismi okunup, daha sonra liste de ismi olmayan vatandaşlarımızın olduğu?

4- Kura çekiminde farklı bir kat çıkıp, açıklanan listede ise farklı bir katla değiştiğini iddia edenler.

5- Maddi durumu çok iyi olan şahısların listeye girdiği ve kurada ev çıktığı...

Bu tür şikâyetlerin değerlendirilip bir an önce yetkili kurumlarca kamuoyunu aydınlatması gerekiyor.
Bu sürecin takipçisi olacağım.? dedi.

 ?Numaram ve ismim okundu

Ama listeye yazılmadı?

 Dar gelirli aileler için yapılan 4. Etap TOKİ konutlarında kuraya kalan Servet Fırat isimli vatandaş ise, kuraların çekildiği esnada numarasının ve isminin okunduğunu ancak soy ismine sıra gelmeden silindiğini iddia etti. Eşinden ayrı olduğunu ve bir oğlunun da askerde olduğunu ifade eden Fırat, 4. Etap TOKİ konutlarının kendisi için bir umut olduğunu belirtti.

Ciritmeydan Mahallesinde ikamet eden Servet Fırat, yaşanan olay sonrası itirazını kaymakamlığa bildirdiğini söyledi.  Yaşananları gözyaşları içinde anlatan Fırat konuyla ilgili şunları kaydetti; ?Ciritmeydan mahallesinde ikamet ediyorum. Eşimden ayrıyım, bir oğlum da asker. Şimdi bir oğlumla beraber yaşıyorum. Bizim için bir umut olan 4. Etap TOKİ konutlarına yazıldık, kuraya kaldık. Ancak kura çekimi sırasında numaram olan 51 ve ismim okundu ama soy ismime sıra gelmeden değiştirdiler, listeye yazmadılar. Daha sonra şikâyetimi kaymakamlığa bildirdim ama cevap olarak yapacak bir şeylerinin olmadığını söylediler? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor