TONLARCA ÜRÜNÜ ELLERİNDE KALAN ÇiFTÇiLER DESTEK BEKLiYOR..!

Besni’ye bağlı birçok köyde umudunu bamya tohumuna bağlayan çiftçiler, üründe fiyatın düşmesine rağmen rağbet görmemesi nedeniyle mağdur oldu.

GÜNDEM 18.10.2021 17:36:00 0
TONLARCA ÜRÜNÜ ELLERİNDE KALAN  ÇiFTÇiLER DESTEK BEKLiYOR..!

KİLOSU 5 LİRALARA DÜŞTÜ AMA YİNEDE RAĞBET YOK

Besni’ye bağlı Camuşcu, Çakırhüyük, Kesmetepe, Hasemli, Yoldüzü köylerinde bamya eken çiftçiler hasadın ardından kalan tohumların fiyatlarının 5 liraya kadar düştüğünü dile getirdi. 
Geçtiğimiz yıl oldukça rağbet gören ürünün bu yıl tutulmadığını aktaran çiftçiler çevre köylerde yüzlerce çiftçinin bu mağduriyeti yaşadığını aktardı. Yaklaşık bin dönümlük alanda ekimi yapılan bamyanın tohumlarının rağbet görmemesiyle tonlarca ürünün ellerinde kaldığını kaydeden çiftçiler yetkililere seslenerek destek beklediklerini söyledi.  
Gazetemizi ziyaret eden çiftçiler birkaç yıl önce patateste de aynı durumun yaşandığını ve devletin ellerinde kalan bu ürünleri aldığını bamya tohumunda da aynı desteği beklediklerini aktardı.

SESLERİNİ DUYURMAK İSTİYORLAR

Çiftçilerden Ramazan Kahraman gazetemize yaptığı açıklamada; “Ben Camuşcu köylüyüm. Köyde çiftçilik yapıyorum. Bu yıl bamya tohumu ektim ama ürünlerim elimde kaldı. Kimse yüzüne bakmıyor. 25 liralık ürün şuan 5 liralara kadar düştü ama yine de soran yok. Ben 10 dönümlük bir alanda ekim yaptım elimde 2 tona yakın ürün var ama alan yok. Çiftçiler olarak mağduruz yetkililerden destek bekliyoruz.” diye konuştu.
Çiftçilerden Ahmet Aslan ise; “Ben geçen yıl 30 dönüm tarla kiraladım. Üç tane hayvanım vardı onları satarak gübre ve su parasını ödedim. Ürün de şimdi elimizde kaldı. Çiftçiler olarak devletimize sesleniyoruz, buna bir çözüm bulsunlar” şeklinde ifade etti.
Çevre köylerde de durumun aynı olduğunu aktaran çiftçi Recep Karakuş ise; “Bundan birkaç yıl önce bamya tohumu 25-30 lira civarında satılıyordu. Şuan 5 liraya düşmesine rağmen alan yok. Bölge köylerde çok sayıda çiftçinin ürünleri ellerinde kaldı, bu konuda devletimizden yardım istiyoruz. 
Zamanında patateste de aynı durum yaşanmıştı o zamanda devletimiz vatandaşın ellerinde kalan ürünleri imkan sağlayarak almıştı. Bizde şuan bunu talep ediyoruz. Bamya tohumu ilaçtan tutun da bir çok alanda kullanılıyor. 
Devletimiz bizlere de bu desteği sağlarsa mutlu olacağız. Sadece bizim Camuşcu köyünde değil çevre köylerde de durum aynı genele bakarsak 100 tona yakın bir ürün var.” dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor