Tuğsuz Ali Ağa´da 23 Nisan coşkusu

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 99. Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de Tuğsuz Ali Ağa İlköğretim okulunda düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.

GÜNDEM 27.04.2019 13:43:54 0
Tuğsuz Ali Ağa´da 23 Nisan coşkusu

Kutlamalar kapsamında ilk olarak Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi. Düzenlenen törende Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk konulmasının ardından program Tuğsuz Ali Ağa İlköğretim Okulunda devam etti.

Burada düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer, Besni Belediye Başkanı Eyyüp Mehmet Emre, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hakan Yonarkol, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Uslu, İlçe Emniyet Müdürü Metin Cebeci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, kurum ve daire amirleri, STK Temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan okul müdürü Mehmet Kaya; ?Bu ülke bizlerin değildir. Bizler bu vatanın ancak bekçileri ve emanetçileriyiz. Biz bu ülkeyi atalarımızdan miras olarak değil çocuklarımızdan emanet olarak aldık. Bu ülkenin gerçek sahipleri ancak yarınımız olan çocuklardır. Bu nedenle bizler de korumakla mükellef olduğumuz emanetimize gözümüz gibi bakmalı ve yarının yetişkinleri olan çocuklarımıza da bu bilinci şimdiden aşılayarak emaneti yarınlara taşımalıyız. Çocuklarımızı tarihi bilen, ufkunu gören ve adımlarını buna göre atan bireyler olarak yetiştirmek en büyük görevimiz ve sorumluluğumuzdur. 

Bu duygu ve düşüncelerle bizlere bugünleri kazandıran başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimizi rahmetle anıyor, siz sevgili çocuklarımızın bayramını kutluyorum? dedi.

Yapılan konuşmaların ardından okul öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan çeşitli gösteriler ve yarışmalar sergilendi.

Son olarak 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında düzenlenen okullar arası spor müsabakalarında derece yapan öğrenciler ve Besni İmam Hatip Lisesi tarafından ilçe genelinde 4. Sınıf öğrencilerine yönelik yapılan matematik yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından program sona erdi.


Anahtar Kelimeler: Tuğsuz Nisan coşkusu

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor