Tuncer Sümer´in imza gününe Besnililer büyük ilgi gösterdi

Besnili hemşerimiz yazar Tuncer Sümer geçtiğimiz hafta İstanbul Merter´de imza günü düzenledi. İmza gününde kitaplarını tanıtan Sümer´e İstanbul´daki Besnililer büyük ilgi gösterdi.

KÜLTÜR-SANAT 15.05.2019 15:10:57 0
Tuncer Sümer´in imza gününe  Besnililer büyük ilgi gösterdi

İstanbul Merter´deki Karşı Kapı dernek lokalinde düzenlenen imza gününe işadamları Ali Galip Dursun, Mehmet Korkmaz, Tahsin Özoğlu, Ahmet Kürtüncü, Gazetemiz köşe yazarlarından ekonomist-yazar Şaban Çağıran, İstanbul Besnililer Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Bozmaz, Eşref Tutlu, Ayhan Tutlu, Mehmet Dilsiz ve çok sayıda Besnili vatandaş katıldı.

İki bölümden oluşan imza gününde Yazar Tuncer Sümer ilk olarak ?Devrim, Erik Çiçek Açınca ve Adsız Kahramanlar? isimli kitaplarını tanıtarak başladı.
Sümer ikinci bölümde ise soru cevap şeklinde imza günün gerçekleştirdi.

İmza günüyle ilgili açıklamalarda bulunan Sümer; ?Gençlik yıllarımızda çok işler başarmaya yeltendik ama bu kadarmış. Nurhak´ta 7 Arkadaşla dağa çıktık, epey bir zaman üstü karla kaplı içerisi ıslak ve yaş mağarada kaldık daha sonrasında ise Pazarcık´ta yakalandık.

Ailem tarafından ailenin yüz karası diye anılırdım. Cezamı çektikten sonra dönemin Besni Kaymakamı ve Belediye Başkanı ve ayrıca rahmetli Avukat Şükrü Çil bana çok yardımcı oldu hatta dönemin belediye başkanı yanında gezmemi söyledi.

Ben Kemalist değilim ama ben Atatürkçüyüm. Kemalistler Mustafa Kemal Atatürk´ü putlaştırmak istiyorlar. Ben öyle değilim. Aslında o vakit Adalet Partili şimdiki deyimle muhafazakar bir ailenin çocuğuydum yolumu böyle sol çizdim böyle de devam ettim. Ailem tarafından ailenin yüz karası diye hitap edildim? dedi.

İmza günü daha sonra Yazar Tuncer Sümer´in Besnili vatandaşlarla sohbet etmesinin ardından sona erdi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor