Türk Polisi 172. yaşında

Türk Polis Teşkilatının 172. Kuruluş yıldönümü ilçemizde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

GÜNDEM 12.04.2017 11:05:56 0
Türk Polisi 172. yaşında

Program ilk olarak 7 Nisan Cuma günü Besni Emniyet Müdürlüğü tarafından şehit olan polisler anısına Mevlit okutulmasıyla başladı. 

10 Nisan Pazartesi günü Mehmet Erdemoğlu parkında devam eden kutlamaya AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Besni Cumhuriyet Başsavcısı Emre Vurmaz, kurum ve daire amirleri, CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, Gazetemiz Başyazarı Hasan Emre, STK Temsilcileri, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Hükümet konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan; ?ülkemizin huzur ve güvenliği, kamu düzeninin korunması ve devamının sağlanması için ülkemizde meydana gelen terör olayları nedeniyle canla başla gece gündüz mücadele ederken demokratik bir toplum içerisinde toplumun talep ve ihtiyaçlarına yönelik emniyet hizmetlerinin herkes tarafından ulaşılabilir olmasını sağlayarak Akif´in İstiklal Marşına ?Korkma? diye başlamasındaki duygular ile vatandaşın korkusuz bir şekilde yaşaması amacımızdır.

Tarihi şan ve şerefle dolu bir milletin evlatlarıyız. Atalarımız vatan millet ve inanç uğruna gerektiğinde canlarını vermekten çekinmemişlerdir. 15 Temmuz´da bunun en güzel örneğini gördük. Bu tarih boyunca böyle olmuştur, bundan sonra da böyle olacaktır. Vatan olmazsa millet de devlet de olmaz. Bağımsız olmayan vatan orda yaşayanlar için zindan olur. Önce vatan millet sonra ana ve yar diyerek ülkemizin üniter yapısının korunması için 780 bin kilometre karede yaşayan kardeşlerimiz ile birlikte ezan dinmez bayrak inmez diyerek tek vatan, tek bayrak anlayışıyla Güneydoğu´da bölücü PKK terörüne, 15 Temmuz´da Fetö terörüne, güneyimizde ülkemize yapılan saldırıları engellemek, canlı bombaları bertaraf etmek için DEAŞ terörüne, kurulması düşünülen terör devletlerini bertaraf etmek için YPG´ye karşı başlatılan Fırat Kalkanı harekâtında ve tüm yurtta kahramanca mücadele eden, bu yolda serpilen birileri var dedirten polis ve askerimiz başta olmak üzere milletimizin her ferdi ile Atatürk´ün bize emaneti Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümü ve 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyeceğiz? dedi.

Daha sonra etkinlikte duygu ve düşüncelerini dile getiren Gazetemiz Başyazarı Hasan Emre; ?Büyük temelleri üzerine inşa edilen eserlerin kiriş dediğimiz olgularını hep devletin yapısına benzetirim. Bu olguda devlet demiri, vatandaş kumu teşkil eder ve bunları birbirine kaynaştıran çimento görevini ise devletin kurumları yerine getirir.

Bunların hepsinin birden bir eser oluşturması da sevgiyi ve saygıyı ifade eden suyla mümkündür. Bu anlamda Besni ilçemizde bu huzuru ve güveni tesis eden kaymakamımızın şahsında bütün kamu kurum ve personellerine Besnililer adına teşekkür ediyorum.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ?polis asker kadar disiplinli, hakim kadar adaletli, anne kadar şefkatli olmalı? diyerek Türk Polisinin toplumdaki yerine en güzel ve en anlamlı çerçeveyi çizmiştir.

Ben Besnili olarak ülkenin diğer yerlerindeki asayişin berkemal olduğunu bilemem ama gerçekten Besni asayişin bercemal olduğuna kefilim? dedi.

Daha sonra Besni Şehit Bekir Oruçtutan İlköğretim Okulu öğrencilerinden Miray ve Neva Duman ile İstiklal Anadolu öğrencilerinden Erva Fatma Arabacı günün anlamına uygun şiirlerini okudular.

Program son olarak Besni Fen Lisesi Müzik Korosunun Türk Halk Müziği dinletisinin ardından sona erdi.


Anahtar Kelimeler: Türk Polisi yaşında

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor