Bugün, 19 Mart 2024 Salı

TÜRKİYE TARİHİNDE BİR İLK: 29 MİLYARLIK DEV YATIRIM

Erdemoğlu Holding´e, Proje Bazlı Teşvik Sistemi Programı kapsamında yapacağı 2 proje yatırımı için teşvik belgesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildi. Projeler tamamlandığında Türkiye´nin 8 milyar dolarlık cari açığını kapatacak. Türkiye´nin bu güne

GÜNDEM 9.04.2018 17:34:08 0
TÜRKİYE TARİHİNDE BİR İLK: 29 MİLYARLIK DEV YATIRIM

Milyarlık Süper Teşvik

Ekonomi Bakanlığınca 2017´de hazırlanan yatırım tutarı yaklaşık 135 milyar lira olan 23 projeyle ilgili firmalara teşvik belgeleri dün Cumhurbaşkanlığı sarayında verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım´ın katıldığı törende, Proje Bazlı Teşvik Sistemi´nin tanıtımı ve 2017´de hazırlıkları tamamlanan yatırımlara teşvik belgesi dağıtımı yapıldı. Erdemoğlu Holding tarafından hazırlanan SASA bünyesindeki Adana ve Hatay´daki 2 ayrı projeye teşvik belgesi verildi. Holding Yönetim Kurulu başkanı İbrahim Erdemoğlu, teşvik belgesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın elinden aldı.

25.000 kişiye istihdam

29 milyar liralık dev yatırımlar tamamlandığında Türkiye´nin cari açığına doğrudan 4, dolaylı 4 olmak üzere toplam 8 milyar dolarlık katkı sağlayacak. Doğrudan 6.200 dolaylı olarak ise 25.000 kişiye istihdam sağlayacak olan 2 projeden ilki Adana´da yapılacak. 998 milyon liralık petrokimya tesisinde Polimer/Çips üretimi yapılacak. Projede, 1207 kişiye doğrudan, 4.828 kişiye ise dolaylı olarak istihdam sağlanacak. Hatay yada Adana´da kurulacak diğer proje ise yine petrokimya tesisinde PTA-MEG üretimi yapılacak. 28 milyar 50 milyon lira değerindeki dev yatırım ile dorudan 5.000 dolaylı olarak 20.000 kişiye istihdam sağlanacak.

Cari açığı önleyeceğiz

2015 yılında satın aldığı SASA bünyesinde yapılacak olan yatırım hakkında hafta sonu bayilerle İstanbul´da yapılan toplantıda bilgi veren Erdemoğlu, ?Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden Türkiye tarihinin belki de, en büyük teşvik belgesini SASA alacak yani Erdemoğlu Holding alacak. Buradaki yatırımımız yaklaşık 8 milyar dolarlık bir yatırım programı açıkladık. Bunun gerektiğini yapacağız ve Allah kısmet ederse, Türkiye´mizin bu yatırımlar tamamlandığı zaman yıllık 4 milyar dolar direkt, 4 milyar dolar da dolaylı olmak üzere 8 milyar dolar Türkiye´mizin cari açığını önleyeceğiz.? dedi. 2018 Merinos Halı Ürün Lansmanı ve Toplantısında bayilere hitap eden Erdemoğlu, şirketin 1983 yılından beri buralara gelmesinde bayilerin çok katkısı olduğun belirterek teşekkür etti.

Bayilerimizin katkısı çok büyük

Holding´in yatırımları hakkında bayileri bilgilendiren Erdemoğlu şöyle konuştu. ?Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde Avusturalya´da aynı şekilde 2 halıdan biri Merinos´tur. Bunları paylaşmak istedim sizlerle. Dünyanın en kaliteli en deseniyle rengiyle fiyatıyla beğenilen halının dünyada lider olduğunu sizlerle paylaşmak istedim çünkü burada 1983 yılından beri bizle beraber devam eden tüm bayilerimizin katkısı çok büyüktür. Hepinize onun için çok çok teşekkür ediyorum. Bildiğiniz üzere biz sadece halının dışında diğer sektörlere de yavaş yavaş kaydık geçtiğimiz yıllarda. Bundan 12 yıl öncesinde Dinarsu firmasını satın aldık. Bugün Dinarsu firmamızda Türkiye´nin en büyük duvardan duvara vejal taban yapıcısı konumundadır.  Avrupa´da ise en büyükler arasındadır. Yeni yaptığımız değişikliklerle daha doğrusu abimin olaylara el atmasıyla orda da önümüzdeki süreçte dünyada söz sahibi olacağız.

Battaniyenin yüzde 35´ini

Özerdem yapıyor

Diğer tarafta bildiğiniz üzere ev tekstili şirketimizi var Özerdem şirketi. Burada da Türkiye´nin en büyüğü ve Türkiye´de üretilen battaniyenin yüzde 35´ini Özerdem şirketimiz yapmaktadır. Burda da Özerdem´de çalışan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Diğer taraftan bildiğiniz üzere mobilya tarafında beklediğimizi şu ana kadar alamadık. Orda hatalar yaptık belki eksiğimiz oldu belki, yanlışlarımız oldu belki. Ama bunları şu anda en aşağı noktada düzeltme noktasına gittik. Yaklaşık 9 ay öncesinde Boydak grubunun Bellona ve istikbali marka yapan, onu bu hale getiren en ünlü yöneticilerinden birisi olan Feti Ünal beyi bünyemize kattık. Şuan onun önderliğinde orada çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Mutfaktan başlayarak tüm altyapımızı düzenlemeye çalışıyor arkadaşlarımız. Önümüzdeki süreçte orda da bu başarıyı hep birlikte göreceğiz. Bunu da dipnot olarak belirtmek isterim.

SASA yatırımlarımız hızlı

bir şekilde devam ediyor

Bunun yanında 3 yıl önce SASA şirketini Allah kısmet etti satın aldık. Burada hızlı bir şekilde SASA Şirketini bilmeyenlerimiz varsa, Türkiyenin polyester elyaf üretimi iplik üretimi, cips üretimindeki Türkiye´deki tek tesistir. Türkiye´nin tekstil piyasasında tüm sağlıkta dahil olmak üzere söylüyorum, içtiğiniz pet şişelerde dahil olmak üzere söylüyorum, onun ham maddesini yapan şirket. Cebinizde bulunan paranın içindeki çizgiler bile, Amerikan dolarından tutun Avrupa´nın Euro´suna, Türk lirasına kadar SASA´nın hammaddesi ile yapılmaktadır. Bu şirketi aldıktan sonra da büyük bir şekilde yatırımlara yoğunlaştık ve şu anda yatırımlarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Ve işallah Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden Türkiye tarihinin belki de, en büyük teşvik belgesini SASA alacak yani Erdemoğlu Holding alacak. Burdaki yatırımımız yaklaşık 8 milyar dolarlık bir yatırım programı açıkladık. Bunun gerektiğini yapacağız ve Allah kısmet ederse, Türkiye´mizin bu yatırımlar tamamlandığı zaman yıllık 4 milyar dolar direkt, 4 milyar dolar da dolaylı olmak üzere 8 milyar dolar Türkiye´mizin cari açığını önleyeceğiz. Bunu şunun için söylüyorum. Bunları yapmamızın ana sebeplerinde birisi 83 yılından beri bizlerle beraber çıkan siz bayilerimizin katkısı, emeği çok büyüktür. Hepinize onun için tekrar tekrar çok teşekkür ediyorum. 

Avrupa da her 3 halıdan biri Merinos

Bu günkü konumuzda 100 araba çekilişimiz var ve yeni ürünlerimizi tanıtma programımız vardı. Bundan sonra net olarak şunu bilmenizi isterim. Geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da Türkiye´nin en iyi halı markası yine Erdemoğlu grubunun markaları olacaktır. Her türlü ürünüyle birlikte bunu net olarak söyleyeyim. Bunun için gereken yapılacaktır. Avrupa da her 3 halıdan biri Merinos ve bizim grubun markaları ise Türkiye´de 2 taneden birisi Erdemoğlu holdingin ürünleri olmasını istiyoruz. Bunun gereğini her yönüyle yapacağız sizlerin de bunu yapacağından adım gibi eminim. Bu çerçevede sizlere tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Çekiliş yaptığımız bu ortamda herkese bol şans dileyemiyorum. Şanslı olanlara inşallah hayırlısı olsun istiyorum.

 


Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024
Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER