TÜRKİYE´NİN MUHTARLARI ADIYAMAN´DA BULUŞTU

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu´nun Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneğinin ev sahipliğinde gerçekleştirdiği ?Muhtarların Dünü Bugünü? adlı sempozyumu Adıyaman´da gerçekleştirildi.

GÜNDEM 5.05.2018 15:31:31 0
TÜRKİYE´NİN MUHTARLARI ADIYAMAN´DA BULUŞTU

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu tarafından düzenlenen sempozyum ve 37. İstişare ve Yönetim Kurulu toplantısına katılmak üzere Türkiye´nin çeşitli illerinden yaklaşık 150 mahalle muhtarı Adıyaman´da buluştu.

Türkiye Petrolleri Kültür Merkezinde gerçekleştirilen sempozyum ve 37. İstişare ve Yönetim Kurulu toplantısına Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, İl Emniyet Müdür Vekili İbrahim Kaba, Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş, il dışından gelen muhtarlar ile Adıyaman mahalle muhtarları katıldı.
 
37. İstişare ve Değerlendirme Toplantısına katılmak üzere Adıyaman´a gelen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, ?Muhtarlığın Dünü Bugünü? adlı bir sunum yaptı.  
 
Türkiye´nin değişik illerinden gelen yaklaşık 150 muhtarı kadim medeniyetler şehri, huzur ve hoşgörü kenti Adıyaman´da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Nurullah Naci Kalkancı ise, Türk İdare Sisteminde Muhtarlığın önemine değinerek şunları söyledi; ?Türkiye´de muhtarlık Cumhuriyet dönemiyle birlikte ihdas olunmuş bir şey değildir. Bizim geleneklerimizde geçmişe doğru baktığımızda muhtarlık şehir ve köy yerleşik hayata başladığımızdan beri var olan bir şeydir. Bu zamanla bir müessese haline bir kurumsal kimliğe günümüzde de muhtarlığa dönüşmüştür. Bizlerde mesleğe ilk başladığımızda 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ile 4541 sayılı kanunu öğrendik. Muhtarlarımız vatandaş ile devlet arasında bir köprü görevi üstlenmektedir. Bundan dolayı muhtarlarımızı çok önemsiyoruz. Muhtarlarımız devlete karşı halkı, halka karşı ise devleti temsil eder. Sayın Cumhurbaşkanımızda muhtarlarımızı külliyede ağırlayarak, muhtarlığın ne kadar değerli ve önemli olduğunu gösteriyor. Bizlerde vatandaş ile olan ilişkilerimizde ilk aradığımız kişi muhtar oluyor. Bu köy muhtarı veya mahalle muhtarı oluyor. Bu vesile ile Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu tarafından ilimizde gerçekleştirilen 37. İstişare ve Değerlendirme Toplantısına Türkiye´nin dört bir tarafından katılan tüm muhtarlarımızı ilimizde ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum?dedi.
 
Sempozyum sonrası plaket takdimi yapıldı. Plaket takdiminin ardından Vali Nurullah Naci Kalkancı, Türkiye´nin dört bir tarafından Adıyaman´a gelen muhtarlar onuruna Türkiye Petrolleri Sosyal Tesislerinden öğle yemeği verdi.

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor