TÜRKİYE’NİN İLK KÜREK MARATONU BESNİ’DE YAPILDI

.

GÜNDEM 20.11.2022 13:44:00 0
TÜRKİYE’NİN İLK KÜREK  MARATONU BESNİ’DE YAPILDI

Adıyaman Valiliği, Türkiye Kürek Federasyonu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen Türkiye’nin ilk kürek maratonu yarışları Besni’ye bağlı Kızılin nehrinde gerçekleşti.  4 ülkeden 100 sporcunun katıldığı yarışlar Kızılin köyünden başlayarak Damlıca köyünde son buldu. İlk gün yapılan ve 42 kilometrelik maraton sonunda ise birinciliği Azerbaycanlı sporcular elde etti.

PARTAL: KIZILİN’İMİZİN TURİZME  KAZANDIRILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ

Geçtiğimiz hafta sonu başlayan ve iki gün süren yarışların startını Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ve beraberindekiler verdi. Sporculara başarı dileklerinde bulunan Vali Çuhadar böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Besni Kaymakamı Çağlar Partal ise; “Bugün Kızılin’de kürek maratonu yapıyoruz. Kürekçilerimizde burayı çok beğendiler. Gerçekten çok güzel bir doğası var. Su durgun, spor için uygun, çokta güzel bir ortamı var. Bu anlamda şanslıyız. Kızılin’imizin turizme kazandırılması için çalışmalar yürütüyoruz. Hem spor turizmi hem normal turizmde bir kazanç olacak. Burayı tanıtacağız hem de ilçemize faydası olacak. Bulunduğumuz yerde iskele projemiz var. Onun ihalesi önümüzdeki günlerde başlayacak. 2 tane gezi teknemiz olacak. Tabi vadi içerisinde birçok mağara var. Bu mağaraların uygun olanlarını turizme açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

KIZILİN’E BUTİK OTEL VE KAFETERYA PLANI

Kaymakam Partal şöyle devam etti; “Gelen vatandaşlarımız bu bölgeyi gezdiklerinde, dileyen vatandaşlarımız tekne turu yapıp, isterlerse mağaraları gezerek gezilerini sonuçlandırabilirler. Üst tarafta bir parselimiz var oraya da butik otel ve kafeterya gibi yapı yapmayı düşünüyoruz. Gelen Turist burada her anlamda hizmeti bulabilmesini amaçlıyoruz bu sayede Kızılin’e geldiğinde 1 günlük programı burada rahatlıkla mutlulukla huzurla yapabilmesini istiyoruz. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Turlarla ilgili altyapı çalışması yaptık ama henüz altyapımız hazır olmadığı için icraata geçmedik. Çünkü henüz teknelerimiz tam değil. İskelemizi de tam anlamıyla yaptıktan sonra öyle bir çalışma yapmayı planlıyoruz. Bugünde Sayın Valimizin vizyonuyla kürek maratonu bizim için çok çok önemli. Çünkü gerçekten kürek için burası uygun bir yer. Doğal bir ortam. Ve bu konuda da bir marka olabilirsek Kızılin’i tanıtım anlamında çok daha ileri noktalara taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.

ERTÜRK: İLERİDE RAKİBİMİZ OLAN YURT DIŞINDAKİ BÜYÜK MARATONLARI GEÇEBİLECEĞİZ

Yarışlara katılan sporcular ise parkur ve doğanın hayranı olduklarını dile getirerek başarı elde etmek için mücadele edeceklerini belirtti.

Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, uluslararası bir etkinliği Adıyaman’da gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek; “"Burada uluslararası bir yarışın başlangıcı, ilerideki çok güzel şeylerin habercisidir. Şu an burada olmamız, bu ekiplerin geliyor olması, bu suyu gördükten sonra her sene bir kişi beş kişiye katlanarak bir kartopu olacak ve çığ olacak. Ben inanıyorum ki ileride rakibimiz olan yurt dışındaki büyük maratonları geçebileceğiz” şeklinde ifade etti.

Gençlik ve Spor Müdürü Fikret Keleş ise; “Kürek maratonunu bu gün gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 4 ülkeden 100’e yakın sporcu katılıyor. Tabi bugün doğal yapısı ve katılan sporcuların çoğunluğuyla beraber ilimizde kürek sporunun Türkiye’de ve dünyada uluslararası arenada merkezi olmaya adaydır” dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor