Tut semaları yamaç paraşütiyle renklendi

GÜNDEM 31.07.2013 12:32:19 0
Tut semaları yamaç paraşütiyle renklendi

 

Türkiye’nin değişik illerinden gelen yamaç paraşütü sporcuları 1. Yamaç Paraşütü ve Hava Sporları Şenliği’nde buluştu. İlçemiz semalarında süzülen yamaç paraşütleri gökyüzünü süsledi. Akdağ’dan rüzgarın etkisiyle süzülen sporcular gökyüzünde saatlerce tur attı. Çıkış pisti 1850 metre olan Tut’da, güney ve güneydoğu rüzgarlarıyla sporcular 4000 metreye kadar yükselişe geçiyor. Tut Halkı tarafından ilgiyle izlenen uçuşları İlçe Kaymakamı Ramazan Kendüzler de çıkış pistinden bir süre takip etti.

İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, bütçesi yaklaşık 400.000 TL olan“Uçuş Tutkunları Tut’ta Buluşalım” projesi kapsamında gerçekleştirilen şenliklerin ilki gerçekleştirildi. Uçuş tutkunlarının gökyüzünde süzülmesinin ardından ilçenin meydanında açılış töreni gerçekleştirildi.

Törene başta Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş olmak üzere, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale, Tut Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Tut İlçe Garnizon Komutanı J.Kd.Ütğm. Tufan Yılmaz, Tut İlçe Belediye Başkanı Mehmet Akat, diğer Kurum ve Kuruluş Müdürleri ile Tut Halkı katıldı.

Tut Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösteriyle Çınar Meydanında başlayan şenlikte Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmalarına geçildi. Proje koordinatörü Süleyman Solak, projenin içeriğinden bahsederek, şenliklere ülkemizin değişik illerinden 70 sporcunun geldiğini ve her hafta düzenli olarak sporcuların ilçede ağırlanacağını belirterek, proje kapsamında 8 yamaç paraşütü temin edildiğini ve gelen sporcuların konaklaması için 10 adet bungalov evler yapılarak Turizmin geliştirileceğini kaydetti.

Tut Kaymakamı Ramazan Kendüzler ise, ilçemizin Mezopotamya ve Toroslar’ın arasındaki ülkemizin birliğinin ve dirliğinin temsili olduğunu kaydederek, “Tut ilçesinin insanları alçak gönüllüdür ve çalışkandır. Tut huzurlu bir ilçedir. Doğa sporlarına ve eko-turizminin en güzel örneğini burada görebiliriz. Tut Hava Sporları Kulübünü kurduk ve gençlere yamaç paraşütü eğitimi vereceğiz. Gençlerimiz enerjilerini sporla ve doğayla atacaklar” dedi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, bu tür etkinliklerin bölgelerin tanıtılması bakımından önemli bir etkisi olduğunu aktardı. Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise “Dünya, geniş bir pazardır. Dünya ülkeleri bu pazardan pay almanın çabası içerisindeler. Yörelerin ürünlerini pazara çıkarmak, STK ve yöneticilerin görevidir. Bundan 30 yıl önce turizm denince akla deniz, kum ve güneş geliyordu. Ama şimdi doğa, tarih, kültür, inanç, sağlık turizmi var. Bu şenlik spor turizmini ve doğa turizmini ortaya çıkartıyor”dedi. 

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, konuşmasında ilçeyi yamaç paraşütü spor merkezi yapmayı planladıklarını kaydederek, “Bu proje kapsamında Tut ilçemizi yamaç paraşütü sporunun bölgedeki merkezi olmasını hedefliyoruz. Amacımız Adıyaman’ın sahip olduğu tarihi ve kültürü yerleriyle, doğal güzellikleri ve değerleri turizme kazandırmaktır. Geçtiğimiz günlerde yapılan deneme uçuşlarının yenliğe dönüştürülmesi büyük önemdir. Bir taraftan kültür, bir taraftan inanç turizminin yanında doğa turizminin de merkeze yapmak istiyoruz. Bu projeyle şehir hayatından sıkılan insanların  tatil yapacakları yerler olacaktır” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Antalya Sazendeleri tarafından seslendirilen Türk halk müziği konseri büyük beğeni topladı.

Konserin ardından Protokol üyeleri tarafından Antalya Sazendeleri sanatçılarına festivale verdikleri katkılardan dolayı Katılım Belgesi ve hediyeler verildi


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor