Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TUTDERE; ?ADIYAMAN´DA İŞSİZ SAYISI 52 BİN?

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere Adıyaman´da 52 bin kişinin işsiz olduğunu belirtti. Ak Parti iktidarının Türkiye´yi iç ve dış politikada içinden çıkılmaz bir hale getirdiğini söyleyen Tutdere; ?Hükümetin en asli görevi Türkiye´de işsizliği ö

GÜNDEM 31.01.2020 13:15:06 0
TUTDERE; ?ADIYAMAN´DA İŞSİZ SAYISI 52 BİN?

?Bu ülkede işsizlikten ve yoksulluktan toplu intiharlar oldu?
CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarının Türkiye´yi dış ve iç politikada içinden çıkılmaz bir hale getirdiğini kaydetti.
Dış politika ve Suriye ile ilgili izlenilen yolun göz önünde olduğuna işaret eden Tutdere," Sınır bölgelerimiz ateş çemberi içinde, etrafımızda savaşlar, yıkımlar, ölümler oluyor. Burada AK Parti iktidarının uygulamış olduğu yanlış politikaların büyük bir payı var? diye konuştu.
Tutdere, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun dış politikada her daim hükümeti uyardığını vurgulayarak, açıklamasını şöyle sürdürdü; ?Ancak iktidar yine bildiğini yaptı. Ve bugün bu sorunları yaşıyoruz. İç politika konusuna gelince şuanda en öncelikli sorun işsizlik ve yoksulluktur. Türkiye´de, Adıyaman´da başta olmak üzere her tarafta işsizler ordusu var.
Şuanda Türkiye´de 8 milyona aşkın işsiz var. Hükümetin en asli görevi Türkiye´de işsizliği önlemektir. İş isteyen gençlerimize, kadınlarımıza, yurttaşlarımıza yeni istihdam alanları bulmaktır. Gelinen noktada işsizlik ve yoksuzluk aldı başını gidiyor. Bu ülkede işsizlikten ve yoksulluktan toplu intiharlar oldu. Daha geçtiğimiz aylarda Cumhuriyet tarihi içerisinde ilk defa toplu intiharlar gerçekleşti. Bu tablo hükümetin ülkeyi ne hale getirdiğinin en iyi göstergesidir? dedi.

?Adıyaman´da her evde 1 işsiz var"
Tutdere, her ne kadar programlar açıklansa da ülkenin ekonomik olarak çok kötü durumda olduğunu vurgulayarak, "Bugün Adıyaman´da işsiz sayısı 52 bindir. Bu rakam gösteriyor ki, 52 bin kişi Adıyaman´da işsiz. Bu rakama bakıldığında her evde 1 işsiz var. AK Partili siyasiler vatandaşlarımızdan oy isterken, ´bize oy verin, biz ekonomiyi de iyi bir noktaya taşıyacağız. İşsiz hiç kimse kalmayacak´ dediler. Vatandaşta bu söylemlerden sonra onlara oy verdi, yetki verdi. Fakat görünen tabloya baktığımızda bunların halkı kandırdıkları ortaya çıkmış oldu. İktidar şuanda tutunamıyor. Yapay gündemlerle gündemi meşgul ediyor. Bir gün Libya teskeresi, bir gün Mısır konusunda yapay gündem oluşturuyor. Bu söylemlere karşı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise 24 saat ülkemiz için, milletimiz için çalışıyor, proje üretiyor, ´krizden nasıl kurtuluruz´ diye çalışıyor. Genel başkanımız ´işçilere nasıl iş buluruz´ diye kamuoyunda araştırmalar yapıyor. Ancak hükümet bunu görmüyor, duymuyor. Ülkemizde kriz oluştuğunda genel başkanımız 13 maddelik bir reçete yayınladı. Ve iktidara çağrıda bulunarak, ´gidişat kötü, memleket bu durum karşısında işsizlikle karşı karşıya kalacak. Tedbir alın´ dedi. İktidar ise bu söylemleri dikkate almadı. Bugünse bu tablo bu hale gelmiş durumda." diye konuştu.

?Her seçim döneminde bilbordlara yapıştırdıkları mavi treni getiremediler?
CHP´nin Adıyaman´da gündemi belirleyen parti olduğunu söyleyen Tutdere, şunları kaydetti; ?Gittiğimiz her yerde partimize ve örgütümüze yoğun bir ilgi var. Partimizin çıtası yukarıya doğru çıkıyor. CHP Türkiye´de de Adıyaman´da da dimdik ayaktadır. Ve partisini iktidara taşıyacaktır. 31 Mart seçimlerinde biz Adıyaman´da arkadaşlarımızla, gençlerimizle, kadınlarımızla beraber çok güzel işler yaptık. Bizler önceki yıllara rağmen oylarımızı arttırarak çok güzel işlere imza attık.
Uzun bir zamandan sonra Gölbaşı ilçemizde belediye başkanlığını kazandık. Tut ilçemizde de belediye başkanlığını yeniden kazandık. Merkezde bütün oynanan oyunlara rağmen Yaylakonak Belde halkının Atatürk ve demokrasi sevdası sandığa yansıdı. Orada da seçimleri kazandık. Aldığı oyla tarihe not bırakan Şambayat beldemizde başkanımız güven tazeledi. Çelikhan ilçemizde uzun süreden sonra yeniden belediye başkanlığını partimize kazandıran Pınarbaşı Belediye Başkanı Mahmut Alan başkanımızı tebrik ediyorum. Kesmetepe Belediye Başkanı Ali Yılmaz, Harmanlı Belediye Başkanı Ahmet Değirmenci başkanlarımız beldelerinde çok başarılı bir seçim tablosu çıkardıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Bölgemizde en başarılı tabloyu çıkaran il Adıyaman´dır. Genel merkez bazında da Adıyaman parlayan bir yıldızdır. Bizler bu yıldızı daha da parlatacağız. Kongrelerimiz sonrasında bu bayrağı daha yükseklere çıkaracağız. Yolumuz Atatürk´ün ve Kemal Kılıçdaroğlu´nun yoldur."
Hükümetin bütün olumsuzluklarını halka anlattıklarını ve bundan sonra anlatmaya devam edeceklerinin altını çizen Tutdere, "Adıyaman´ın sorunları gerçekten çok büyük. Adıyaman her dönem iktidara çok büyük oranda destek verdi. Bütün Adıyaman halkına çağrıda bulunuyorum. Sizler her dönem iktidara oy verdiniz. Sürekli olarak destek oldunuz. İktidar sizi görmüyor, sizi yok sayıyor. Hiçbir sorununuzu da çözmüyor. Görmekte istemiyor. Yıllardır anlattıkları sulama projelerini bitiremediler. Her seçim döneminde bilboardlara yapıştırdıkları mavi treni getiremediler. Bakana tren projesinin ne aşamada olduğunu sorduğumuz da bizlere, ´proje aşaması devam ediyor. Finans kaynakları bulursak yaparız´ diyor. Bu ´ben bu işi yapmayacağım´ demektir.

?Tütün meselesi Adıyaman´ın can damarıdır?
Tütün emekçilerinin can çekiştiğini dile getiren Tutdere, açıklamasını şöyle tamamladı; ?Tütün meselesi Adıyaman´ın can damarıdır. Bugün tütün emekçileri can çekişiyor. Yasa yürürlüğe girecek. 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası olan bu iktidarın zulüm yasası yürürlüğe girecekti. Bizler genel başkanımızla, grup başkanvekillerimizle birlikte bu yasanın 2 yıl ertelenmesi, yeni yasal düzenlenme yapılması için girişimlerde bulunduk. İktidarı ikna ettik. Ancak iktidar sadece 1 yıl tütün üreticilerine müsaade etti. 2020 yılının 2 Temmuz´unda bu yasa yürürlüğe girecek.
Adıyaman için tütün konusunda geriye sayım başlamış durumda. Bu yasayı mutlaka değiştireceğiz ve bütün Adıyamanlılarla dayanışma içerisinde olacağız. Önümüzdeki hafta Adıyaman Belediye konferans salonunda tütün çalıştayını gerçekleştireceğiz. Tütün konusunu masaya yatırarak, konunun uzmanları ile görüşeceğiz. CHP olarak Adıyaman için bir yol haritası belirleyeceğiz. Bizler yol gösteren bir partiyiz? dedi. 


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER