Tutdere, Badem Üreticisinin Mağduriyetini Meclise Taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere mecliste yaptığı konuşmasında; ?Adıyaman çiftçisi kuruyan 120 bin badem ağaçları ve borçları için destek bekliyor? dedi.

GÜNDEM 20.07.2019 11:15:43 0
Tutdere, Badem Üreticisinin Mağduriyetini Meclise Taşıdı

TBMM Genel kurulunda söz alan Milletvekili Abdurrahman Tutdere, çiftçilerin rekolte düşüklüğü nedeniyle Ziraat Bankası başta olmak üzere, tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarını ödemekte büyük güçlük çektiğini ve kuruyan badem ağaçları nedeniyle badem üreticilerinin fidan desteği beklediğini Tarım ve Orman Bakanlığı ve hükümete hatırlattı. 

Tutdere, konuşmasında, şunları kaydetti; ?Seçim bölgem olan Adıyaman´da özellikle bahar aylarında yaşanan yoğun yağışlar nedeniyle nohut başta olmak üzere arpa ve buğdayda ciddi anlamda rekolte düşüklüğü yaşanmıştır.

Ürün azlığından dolayı çiftçilerimiz, başta Ziraat Bankası olmak üzere tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarını ödemekte büyük güçlük çekmektedirler. Ayrıca, yine yoğun yağışlar nedeniyle Adıyaman´da yaklaşık 120 bin badem ağacı kurumuş durumdadır.

Badem yetiştiricileri de mağdur durumdadır. Tarım Bakanına ve hükümete çağrıda bulunuyorum. Adıyaman´ımızdaki çiftçilerin bu mağduriyetinin bir an evvel giderilmesi gerekmektedir.

Ayrıca, Adıyaman´da badem üreticileri, kuruyan bu 120 bin badem ağacı için fidan desteği beklemektedirler? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor