TUTDERE; ?İTİBARA PARA ÇOK, YATIRIMA PARA YOK?

TBMM´deki bütçe mesaisinde Doğu Anadolu Projesi hakkında konuşan CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, ?250 Yataklı Muş Devlet Hastanesi yapımı için 2 TL, Ağrı Merkez Kadın Doğum Çocuk Hastanesi Projesi için 2 TL ayıran iktidarınız, Cumhurbaşkanı

GÜNDEM 20.12.2019 11:50:19 0
TUTDERE; ?İTİBARA PARA ÇOK, YATIRIMA PARA YOK?

?ALLAH´TAN KORKUN!?

CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere 2020 Bütçe görüşmeleri kapsamında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı´na bağlı Doğu Anadolu Projesi Kalkınma İdaresi Başkanlığı hakkında konuşmak üzere meclis kürsüsünde söz aldı. 16 ili kapsayan DAP kapsamında yapılması planlanan 250 Yataklı Muş Devlet Hastanesi yapımı için 2 TL bütçe ayrılırken, Sarayın tanıtımı için 48 milyon 809 bin lira bütçe ayrıldığını açıklayan Tutdere, ?Belli ki hak, hukuk, adalet bilmiyorsunuz, belli ki kanundan korkmuyorsunuz, bari Allah´tan korkun!? dedi. 

?PLANLANAN PROJELERİN SADECE YÜZDE 34´Ü TAMAMLANDI?
Bütçe görüşmeleri kapsamında konuşan Tutdere, hedeflerinden en önemlisi bölgeler arası eşitsizliği gidermek olan ve 2011 yılında kurulan Doğu Anadolu Projesi kapsamında kaynak aktarılan bazı yatırımların bütçesi ve idarenin faaliyetlerini açıkladı.
2014-2018 yılları eylem planına göre planlanan işlerin sadece yüzde 34.62´sinin tamamlandığını belirten Tutdere ?Eylem planındaki projeleri bitirmiş olsaydınız Sırbistan´dan et, Bulgaristan´dan saman ithal etmek zorunda kalmazdınız. İktidarınız GAP´ı ihmal ettiği gibi DAP´ı da ihmal etmiş, sınıfta kalmıştır.
Doğu Anadolu Bölgesi´nin can damarı olan tarım ve hayvancılık, yanlış politikalarınız nedeniyle can çekişmektedir. Türkiye´nin en geniş meralarına sahip bölgede hayvancılık gerilemiştir. Türkiye´nin en büyük akarsularına sahip olan bölgede tam anlamıyla sulu tarıma geçilememiştir. Bölgede uygulanan güvenlik politikaları, mera yasakları, yayla yasakları ya da ithalata dayalı hayvancılık politikası bölge ekonomisini çökertmiştir? dedi.

?İTİBARA PARA ÇOK, YATIRIMLARA PARA YOK?
Türkiye´nin en kalkınmış ili olan İstanbul ve Hakkâri arasındaki gelişmişlik farkının 20 kat olduğunu belirten Tutdere DAP kapsamındaki şehirlerden biri olan Bitlis´in Ahlat ilçesinde inşa edilen ve Cumhurbaşkanlığı´na ait Ahlat Sarayı için 2019 yılında 30 milyon TL harcandığını belirterek ?Bu aralar Ahlat İlçesi, Van Gölü kıyısında sessiz sedasız bir inşaat hızla yükseliyor. Bu, fabrika inşaatı mı? Hastane inşaatı mı? Hayır. Söyleyeyim. Bu inşaat Saray inşaatı. Yatırımlara para bulamayan iktidarınız, ne hikmetse saray inşaatlarına para bulmakta marifetli. Bu bütçede yatırımlara para yok; itibara, saraya para çok! Fotoğrafa baktığımızda iktidarınızın anayasayı takmadığı, Türkiye Cumhuriyeti devletinin hukuk devleti olduğu gerçeğini unuttuğu, saray devleti anlayışıyla hareket ettiği anlaşılmaktadır.?dedi.

?İKTİDAR HUKUK DEVLETİNİ UNUTTU,SARAY DEVLETİ ANLAYIŞIYLA HAREKET EDİYOR?
Türkiye´nin hukuk devletinden hızla uzaklaştığını belirten Milletvekili Tutdere ?Uygulamalarınız, yönetim anlayışınız, kayyum atamalarınızla, iktidarınız hukuk devletinden hızla uzaklaşmakta. Milletin kürsüsünden hukuk devletinin nasıl devlet olduğunu hatırlatayım. Hukuk devleti, eylem ve işlemleri hukuka uygun, insan haklarına saygılı, hak ve özgürlükleri koruyup güçlendiren, her alanda adil bir hukuk düzeni kurup, bunu geliştirerek sürdüren, hukuk güvenliğini sağlayan, Anayasa´ya aykırı durum ve tutumlardan kaçınan, hukuk kurallarıyla kendini bağlı sayan, yargı denetimine açık olan devlettir? diye konuştu.




Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor